Синиша Саничанин: Металац сада најважнији, нека чека Звезда

У досадашњем току  актуелне фудбалске сезоне штопер Војводине Синиша Саничанин има  пуно разлога за задовољство.
Ј. Грлић/ Сниша Саничанин у утакмици с ОФК Бачком
Фото: Ј. Грлић/ Сниша Саничанин у утакмици с ОФК Бачком

Игра на високом нивоу у одбрани, њен је важан део, што га је препоручило селектору БиХ Душану Бајевићу, који сада редовно рачуна на његове услуге. Високи фудбалер не крије да је задовољан развитком каријере, а истиче и то да су му добре партије црвено-белих, наравно и резултати које остварују, тренутно у првом плану.

- Пред нама је утакмица у Горњем Милановцу и свестан сам да нам посао у дуелу с Металцем неће бити ни мало једноставан - рекао је 25-годишњи младић рођен у Приједору. - Домаћин је у одличној серији, па ће, сасвим сам сигуран, против нас бити веома мотивисан и покушаће да нас изненади. На нама је, с друге стране, да му то не дозволимо и да наставимо нашу серију победа. Играмо добро, атмосфера у екипи на изузетно високом је нивоу и надам се да ћемо остварити оно што желимо.


ТВ пренос

Утакмица Металац - Војводина игра се на стадиону у Горњем Милановцу у петак, с почетком у 18 часова. Љубитељи фудбала у Србији моћи ће да је прате преко малих екрана, пошто је обезбеђен ТВ пренос на каналима Новосадске ТВ и Арена спорта.


У неколико последњих утакмица голман Горан Вуклиш практично није имао озбиљнији посао. што сведочи о доброј игри дефанзиваца.

- Слажем се с тим да наш чувар мреже није био на тежим искушењима, али бих још нешто рекао о игри наше одбране. Она јесте била на потребном нивоу, али је то заслуга комплетне екипе, која учествује у заштити нашег гола. Настојаћемо да тај рецепт применимо и у сусрету с Металцем, јер се показао као делотворан.

После сусрета у Горњем Милановцу, а после паузе која ће уследити због обавеза националних тимова, Војводина ће дочекати Црвену звезду (21. новембра).

- Најважнија нам је утакмица с Металцем и тренутно само о њој размишљамо, а након тога ћемо се спремати за дерби. Идемо корак по корак, другопласирани смо тим у Суперлиги и желимо да останемо тако високо рангирани. Уколико освојимо сва три бода у Горњем Милановцу, а верујем да хоћемо, почећемо да размишљамо о начину на који ћемо се супротставити актуелном прваку.

Рекосмо, добре игре у црвено-белом дресу препоручиле су Саничанина селектору БиХ Душану Бајевићу, који му је најпре омогућио да дебитује за А репрезентацију те земље, а после тога се усталио у стартној постави. Синиша је поново позван за пријатељски дуел у Сарајеву с Ираном, а онда и за утакмице Лиге нација с Холандијом (15.новембра) у Амстердаму и Италијом (18. новембра), поново у главном граду БиХ.

- Задовољан сам због чињенице да сам се усталио међу репрезентативцима БиХ . Настојим да играма и понашањем оправдам то поверење и биће исто и у дуелима који следе. Током првенствене паузе заправо немам времена за предах, али сам се већ навикао на то и уопште ми обавезе не падају тешко - нагласио је Синиша Саничанин.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести