Ширер брани Кејна: Такав је живот нападача, некада победиш, а некада изгубиш

ЛОНДОН: Бивши енглески фудбалски репрезентативац Алан Ширер пружио је подршку нападачу Харију Кејну после елиминације "гордог албиона" са Светског првенства у Катару.
YT
Фото: Youtube Printscreen

Енглеска је поразом од Француске (1:2) синоћ завршила наступ на Мундијалу у четвртфиналу СП, а Кејн је уместо хероја постао трагичар.

Кејн је постигао једини гол за свој тим са пенала у 54. минуту, али је пола сата касније могао да донесе изједначење свом тиму при вођству Француза од 2:1. Међутим, његов ударац са 11 метара завршио је преко гола.

"Такав је живот нападача. Доведете себе у такву позицију и овај промашај ће прогањати Харија до краја живота. Али, сваки шпиц мора да буде спреман на то: некада победиш, некада изгубиш. Не можете сваки пут да погодите, само што неки промашаји значе више од других и боле као сам ђаво", рекао је Ширер за "Би-Би-Си (ББЦ)".

Ширер је признао да у потпуности разуме капитена енглеске репрезентације.

"Мој највећи промашај је био против Сандерленда и прогања ме и дан данас. Тако ни Кејн неће спавати неколико ноћи, таква је личност, јер знам колико све ово значи и њему и целом тиму. Он сад мисли колико је коштао Енглеску. Само што ми гледамо из другачије перспективе и мислимо колико је само пута он спасао државни тим", закључио је Ширер, који је за Енглеску од 1992. до 2000. одиграо 63 утакмице.

EUR/RSD 117.1199
Најновије вести