Сирижани почели припреме мотивисани високим циљевима

Под конац сређен Спортски центар „Препород“ дочекао је фудбалере Сирига, а почетак припрема, у инспиративном амбијенту, означили су тренер Драган Мишковић и помоћник Небојша Вулић.
М. Менићанин/С првог тренинга Сирижана
Фото: М. Менићанин/С првог тренинга Сирижана

Високи циљеви пројектовани за наредну сезону, наметнули су обавезу Сирижанима да, раније него што је то уобичајено када су у питању летње припреме, крену с тренинзима. Први су упалили моторе у односу на конкуренте у Новосадској лиги.

- Сачували смо окосницу екипе, селектирану пре годину и по дана, уз план да, настављајући с континуитетом озбиљног рада, дођемо у ситуацију да се боримо за пласман на војвођански Југ. Проценили смо да је тренутак да покушамо да се позиционирамо међу три најбоље екипе у Новосадској лиги и да, барем кроз бараж, изборимо прилику да се пласирамо у виши ранг. Свесни смо да је пред нама тешка мисија, али не плашимо се изазова, јер имамо капацитет – рекао је Драган Мишковић.

На првом тренингу, било је 19 играча, оправдано су изостали Петар Петровић, Доминик Дошљин, Саво Ђукић и Бранко Радић.


Добар одзив

На првом тренингу, били су: Слободан Кизић и Марко Црнојевић (голмани), Немања Наранчић, Милан Вулић, Борис и Срђан Брежњак, Урош Дражић, Александар Миловановић, Божидар Вучковић, Един и Едвин Ферати, Силден Мисини, Рајко и Марко Којовић, Илија и Лазар Павловић, Срђан Ивковић, Лука Радовић и Марко Грујичић.


- Интересовање других клубова за наше играче је доказ вредности, а још више прија чињеница да они глатко одбијају понуде, због одличне атмосфере и амбиција у наредној сезони. Нећемо да гомиламо кадар, планирамо ангажовање тројице новајлија, чиме бисмо заокружили причу. Раније смо кренули с радом да би играчи што пре дошли у оптимално стање за озбиљнији тренажни процес, а после непланирано дуге паузе. Током уводне три недеље, радићемо по четири пута. Терен је у одличном стању, захваљујући посвећености Ненада Суботића, док су иза голова постављене мреже с муралима играча који су прерано прекинули свој животни и фудбалски пут. На источној страни је мурал Мирослава Мике Тешића, а на западној голмана Милоша Мишчевића. Једва чекамо да почне трка за бодове. У претходном периоду смо, попут вредних студената, учили и полагали испите, а сада је дошао ред на дипломски рад. Заситили смо се мечева у овом рангу, жеља свих је да направимо искорак и да докажемо да смо играчки и организационо сазрели за већу сцену. Услови које имамо одавно су српсколигашки, многи могу да нам позавиде, а задовољство је веће, јер смо све постигли плански – нагласио је Драган Мишковић.

Текст и фото: М. Менићанин

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести