Сити покреће Месијеву клаузулу!

Фудбалски клуб Манчестер сити спреман је да плати откупну клаузулу за Лионела Месија у вредности од 300 милиона евра. Медији на Острву пренели су информацију да се челници “Грађана” спремају да упуте званичну понуду за једног од најбољих фудбалера свих времена и изврше додатни притисак на Барселону.
mesi
Фото: EPA/Quique Garcia

Уколико дође до оваквог сценарија, на испиту би била Месијева верност каталонском гиганту, јер би Сити онда могао да преговара са играчем и његовим представницима.

Аргентинац још није потписао нови уговор с вицешампионом Шпаније, што очигледно жели да искористи Пеп Гвардиола и доведе играча с којим је покорио Европу. Сам Меси је, како пишу светски медији, подгрејао ове гласине запративши званични профил манчестерског клуба на друштвеној мрежи "Инстаграм". 

Барселону је пре две недеље напустио Бразилац Нејмар за, до сада невероватних и рекордних 222 милиона евра, али, с ове тачке гледишта, рекорд неће дуго бити на снази. 

Меси је наводно незадовољан политиком клуба и начином на који га води председник Ђосеп Марија Бартомеу, па је бурно реаговао након одласка једног од најбољих пријатеља. Према писањима каталонских медија, инсистирао је на довођењу појачања, како би екипа била конкурентна Реал Мадриду. 

Момак из Росарија требало би да се обавеже на сарадњу до 2021. године са Барселоном, са којом је до сада освојио 30 трофеја.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести