Сјајна партија Воше с Чукаричким на Карађорђу

НОВИ САД: Победом од 3:2 у дербију 26. кола Војводина се реванширала Чукаричком за јесењи пораз у Београду, прекинула је низ резултатских неуспеха са брђанима, али и смањила разлику на табели на подношљивих четири бода.
v
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Новосађани су утакмицу започели тако како никада у сезони нису ни покушали, у складу са визијом и жељом сваког фудбалског тренера. Разлика је у томе што је Батак жељу преточио у намеру да његов тим у томе и успе. Од тренутка када је судија означио почетак дербија уочљива је била намера домаћих играча да овладају средином терена, постављајући тежиште игре дубоко у пољу Београђана. Са Зукићем ближе противничком шеснаестерцу успела је Војводина да запрети и изнуди први корнер после пет минута игре. Извео га је Чумић, а велемајсторским потезом Зукић је савладао Белића и тако на конкретан начин показао колико је тренер Батак био далековид састављајући комбинацију за победу.

Чукарички је, с друге стране, стандардном поставом и системом нападачке игре био на нивоу учинка тима из врха суперлигашке табеле. Међутим, против разигране Војводине, барем што се првог дела тиче, мало шта је гостима полазило за ногом. У знатној мери пресекао их је Зукићев гол за вођство домаћина, а из ритма тотално их је избацио други гол који је у 14. минуту постигао Урош Николић. Симић је акцију започео, а наставио и асистенцијом за гол припремио по други пут Чумић.

У међувремену, Симић је соло акцијом, у свом стилу, стигао у зону шута, али је са двадесетак метара шутирао изнад пречке, да би гости први организовани напад извели тек после пола сата игре. Испред Царевића комбиновали су Томовић и Бадамоси, јунак победе брђана јесенас у Београду. Неприметан је био на Карађорђу, умирио га је Траоре, уз свесрдну Лазаревићеву помоћ. Њихову акцију завршио је Стевановић шутем преко гола. Преосталих 15 минута до одмора, са назначеним нападачким опредељењем обеју екипа, прошао је без шанси.

Тек што је почело друго полувреме Симић је на средини терена пресекао напад гостију, соло акцијом стигао је до ивице шеснаестерца, асистирао је Чумићу, али без значајније подршке саиграча у противнападу изостала је и прилика за конкретнији учинак. Десетак минута касније узвратио је Тошић, који је после слободног ударца захватио лопту главом и послао је покрај гола.

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)


Топић на коти 100, Зукић лауреат

Пре почетка утакмице директор омладинске школе „Илија Пантелић“ Душко Грујић уручио је дрес Војводине са бројем 100 Мирку Топићу поводом његовог 100-тог такмичарског наступа.

Представница Моцарта уручила је чек на 50.000 динара најбољем играчу 24. суперлигашког кола Дејану Зукићу, који је са два гола на гостовању код Радничког у Нишу био јунак победе свога тима од 4:1.


У 57. минуту уследила је једна од најлепших акција у дербију. У три потеза лопта се кретала у троуглу Топић – Урош Николић – Зукић, који није успео да је захвати како је желео, лопта је остала у казненом простору и док није завршила у корнеру шутнула су је барем још петорица Војводининих играча. Бележимо потом и шут Симића у 61. минуту преко гола за утисак о наставку започетер офанзиве Војводине и оцену о препороду тима што се игре тиче пет кола пре краја основног дела првенства.

Многи фудбалски теоретичари су сагласни да је вођство од 2:0 најопаснији резултат по екипу која је у предности. Војводина се у то уверила у петоминутном интервалу од 67. до 72. минута. Најпре је Тошић реаговао на одбитак и искоса са леве старне послао лопту у супротан угао Царевићевог гола, а потом је Панков, после центаршута Доцића из слободног ударца изједначио резултат. Практично, била су то два ударца у оквир гола за два поготка Чукаричког и враћање резултата на почетак.

Коцкице победничког мозика у пола белом, пола у црвеном склопио је Лазаревић у 82. минуту. Соло акцијом по левој страни стигао је до гол-аут линије и када су сви играчи очекивали центаршут, Лазаревић је, из мртвог угла, послао лопту у мрежу. До краја забележили смо и Топићев покушај из повољне ситуације за потпун утисак о заслуженој победи Војводине у дербију.

Л. Бакмаз

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Војводина – Чукарички  3:2 (2:0)

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца , судија: Дејан Трифковић (Београд), стрелци: Зукић у 5. У.Николић у 14. и Лазаревић у 82. минуту за Војводину, а Тошић у 67. и Панков у 72. минуту за Чукарички, жути картони: тренер Батак (Војводина), Лучић (Чукарички).

ВОЈВОДИНА: Царевић 6, Бјековић 6,Витас 6 (Љубисављевић), Траоре 7,5, Лазаревић 8, Топић 7,5, Зукић 8 (Буснић), Чумић 8 (Јеличић), У.Николић 7 (Малбашић), Симић 7,5, Н.Николић 6,5 (Бараје).

ЧУКАРИЧКИ: Белић 5,5 (Мићовић), Стевановић 6, Панков 7, Дрезгић 6, Тошић 7, Доцић 6,5, Сишоко 5,5 Миладиновић), Овусу 6,5 (Аганспахић), Томовић 6 (Стојановић), Лучић 6, Бадамоси 5 (Спасојевић).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести