Сланобарце зауставио голман Костић

НОВИ САД: Стадион Слана бара, гледалаца 1000, судија: Анђеловски (Качарево), стрелци: Андрејевић у 7. Човић у 67. за Пролетер, а Андрејевић у 18. (аутогол) Илић у 52. и 80. минуту за Металац. Жути картони: Човић (Пролетер), Својић, Милекић, Анyић, Кораксић (Металац).
в
Фото: Dnevnik.rs

ПРОЛЕТЕР: Весић 7, Ђурић 7, Кочовић 7, Андрејевић 8, Николић 7, Плавшић 7 (Пераловић), Човић 8, Лукић 7 (Крстевски 7), Миросављев 7 (Илић 7), Новаквоић 7, Чоловић 7.

МЕТАЛАЦ: Костић 9, Својић 7, Милекић 8, Ровчанин 6 (Ђокић), Антић 7, Пондаренко 7, Илић 7, Стојковић 7 (Лечић 7), Чумић 7 (Мијајиловић), Павловић 7, Кораксић 7.

Резултатску и фудбалску неправду доживела је екипа Пролетера у дребију против Металца. Успели су домаћини надмоћну игру да крунишу у 7. минуту прекршај је извео капитен Новаковић, а Андрејевић захватио лопту на првој стативи и послао у мрежу. Исти играч је након слободног ударца Сојића, неспретно захватио лопту у свом шеснаестерцу и савладао Весића. Госте из Милановца у игри је држао сјајни голман Иван Костић, који је неколико пута бравурозним интервенцијама спречио нападаче Пролетера да га савалдају.

У наставку прву прилику имао је Новаковић, шутирао је преко гола. А онда је уследила контра играча Металца, брзоноги Стефан Илић побегао је чуварима и савладао истрчалог голмана Пролетера. Четири минута касније судија Ангеловски је дуел у казненом простору Новаковића и Миликића окарактерисао за најстожу казну. Међутим, јунак победе гостију голман Иван Костић прозрео је намеру Милана Миросављева и избио лопту у поље. А, онда је на одбијену лопту на ивици казненог простора натрчао Немања Човић и погодио сами угао гола Металца. И уместо да домаћи заврше започет посао и дођу до потпуног преокрета пажњу одбрану домаћих искоса са десне стране искрао се Стефан Илић погодио је супротни угао за ново вођство гостију.

Уследила је канонада удараца према голу Металца, ређале су се прилике, али лопта није хтела у мрежу ни када је Костић већ био савладан. Својић је избио лопту са саме гол линије, па су се на крају у дербију радовали Милановчани.

На крају, Пролетер - Металац 2:3 (1:1)

М. Поповић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести