Сланобарци поражени од Радника, Бабић бриљирао против ,,својих“

НОВИ САД: Фудбалери Пролетера изгубили су од Радника, у Новом Саду, после боље игре гостију у другом полувремену.
p
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Сланобарци нису искористили своје шансе у првих 45 минута и за то су кажњени.

Пролетер је одмах показао своје амбиције одговорном игром на сваком делу терену.

Притискали су Сланобарци задњу линију Сурдуличана не би ли их натерали на грешку. Пролетер је у 2. минуту извео добар напад који је завршем шансом за Куна али је ова касно шутирао и промашио.

Потом је добро шутирао Николић, а Ранђеловић одбранио. У 10. минуту Танасин центрира а Калуђеровић не успева да дође до лопте и смести је у мрежу. Радник је претио из контри па је Миловановић био у солидној ситуацији али и заустављен.

Опасан је гост био и са дистанце, преко Митошевића, али није било гола. У 39. минуту Дунђерски је лепо центрирао са десне стране а Калуђеровић главом послао лопту преко гола.

У наставак су гости ушли агресивније и доста времена проводили на половини Пролетера. И, то им се исплатило. У 56. минуту лепо су комбиновали гости, Бабић центрирао са десне стране, а Миловановић главом сместио лопту у мрежу.

Консултован је и ВАР због сумњиве офсајд позиције али је одлучено да ништа нерегуларно ту није било. Разиграли су се Сурдуличани и убрзо повели са 2:0. Стрелац је био бабић након несигурне интервенције Новића. Одмах је могао Дунђерски да смањи али је Ранђеловић био сигуран.

Шансу је имао и Андрејевић али је шутирао поред гола. Прилику да реши меч имао је Дуроњић али је његов ударац зауставио Новић.

Ипак, гости су на крају стигли до тријумфа.

И. Лазаревић

Пролетер – Радник 0:2 (0:0)

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

НОВИ САД: стадион ,,Карађорђе“, гледалаца: 500. Судија: Николић (Ловћенац). Стрелци: Миловановић у 56. и Бабић у 66. минуту. Жути картони: Вукасовић, Андрејевић (Пролетер) а Митошевић, Јокић (Радник).

ПРОЛЕТЕР: Новић 6, Марјановић 6, Вукасовић 6,5, Дунђерски 6,5 (Глушчевић), Милошевић 6, Илић 6 (Којић 6), Нинковић 7, Танасин 6,5, Кун 6,5 (Младеновић 6), Андрејевић 6, Калуђеровић 6.

РАДНИК: Ранђеловић 7, Јокић 6, Миловановић 7 (Лукић), Суботић 6 (Бабић 7,5), Орешчанин 6,5, Ђорђевић 6,5, Медић 6, Митошевић 6,5 (Недељковић), Стојановић 6,5, Јањић 6 (Дуроњић 6,5), Спасић 6.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести