Сланобарци сигурни на Карађорђу

Фудбалери Пролетера су у сусрету са високопласираном Младости заслужено стигли до тројке, прекинувши низ од девет утакмица без победе.
Radost igraca Proletera/D. Ivanic
Фото: Д. Иванић/Пролетер Слана бара

Након теренске иницијативе и већег поседа после центаршута Митровића на одбијену лопту натрчао је Стефан Чоловић и резантним ударцем скинуо је паучину са горњег десног угла. Била је то дуго очекивана реализација после чак 410 минута без постигнутог гола.

Како се само пожелети може започела је екипа Пролетера друго полувреме. Растрчали су се домаћини по терену, а онда је уследио мат у три потеза, Вујаклија је идеално у простор упослио Чоловића, а овај упутио центаршут на прву стативу где се на правом месту нашао капитен Немања Човић и испред пратиоца савладао Росића.

Тек након примњеног другог гола гости су покушавали да дођу до прилике да угрозе бесполеног Весића, али су се све акције завршавале испред стамене одбране на челу са Танасином, Митровићем, Леандом, Јабланом и Говедарицом па је и оно мало посла голман Весић са лакоћом обавио.

До краја утакмице домаћи су паметном игром успели да сачувају вредан капитал, направе велики корак ка плеј-офу.

М. Поповић

Пролетер - Младост 2:0 (1:0)

НОВИ САД: Стадион "Карађорђе", гледалаца 400, судија: Шегрт (Београд), стрелци: Чоловић у 19. Човић у 48. минуту. Жути картони: Пешић, П. Јовановић (Младост).

ПРОЛЕТЕР: Весић 7, Танасин 7, Леандро 7, Јаблан 7, Митровић 8, Говедарица 8, Јокић 7 (Вукобратовић), Чоловић 8,5 (Бемпах), Човић 8 (Плавшић 7), Новаковић 7, Вујаклија 8.

МЛАДОСТ: Росић 6,5, Пешић 6,5 (П. Јовановић), Р. Јовановић 6, Лековић 6,5, Андрић 6, Тумбасовић 7, Пејовић 6,5, Павловић 6 (Димић 6), Бојић 6, Радивојевић 6,5, Бојовић 6,5.

Изјаве после утакмице

Стратег Младости похвалио је учинак Пролетера и честитао колеги Радојичићу на заслуженој победи.

- Код оба гола направили смо кардиналне грешке, јер играчи нису успели да код првог изблокирају и на време изађу испред Чоловића, а код другог смо вежбали, знали да је Човић из другог плана опасан. Покушали смо у наставку, играли доста споро, јалово и анемично, а Пролетеру и играчима свака част на борбености и залагању која је поред јако лошег терена утицала на коначан епилог.

Сијао је од среће стратег Пролетера, захвалио се на коректној изјави Нешка Миловановића и на похвалама.

- Победа иде на рачун Срђана Шћепановића, њему је посвећујемо. Тренер је најсрећнији када све замисли играчи на терену спроведу у дело. Освојили смо три велика бода. Поносан сам на момке, одрадили су посао перфектно - задовољно је Радојичић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести