ЛИДЕР НА ТАБЕЛИ БЕЗ ПОСЕБНОГ ПРОБЛЕМА У ДУЕЛУ С ИМТ-ОМ: Рутинска победа црвено-белих

Јаким пресингом од почет.ка сусрета, Црвена звезда је сабила ИМТ практично у његов казнени простор и већ у 4. минуту донело јој је то предност.
1
Фото: ФК Црвена звезда

Лопту је на левом боку добио млади Шљивић, направио с њом неколико корака ка голу Кнежевића и онда маестрално погодио даљи угао.

Млади тим из Новог Београда деловао је прилично импресионирано дуелом с актуелним прваком, па је тим тренера Милојевића наставио с офанзивом. Ипак, у 9. минуту, с 20 метара одлично је шутирао Кијевчанин, а Глазер је, не без муке, ту лопту успео да избије у корнер. Наставили су црвено-бели с атацима, па су, додуше непрецизно, ка мрежи голмана „тракториста“ шутирали Хванг и Спајић, а најближи циљу био је Иванић у 20. минуту, када је одбрана ИМТ-а изблокирала његов покушај. Красо је, у 25. минуту имао нову прилику, али је тада голман Новобеограђана одлично интервенисао.

Имао је домаћин још неколико шутева, без ефекта, па је први део игре окончан с минималним вођством чете из Љутице Богдана

Одмах на отварању другог дела игре, нису се споразумели Терзић и Лутовац на линији шеснаестерца ИМТ-а, а то је искористио Милан Родић и прецизним ударцем повисио Звездину предност на 2:0. Међутим, само два минута касније Радочај је, после асистенције Зулфића, имао феноменалну прилику, али је Глазер заиста сјајно зауставио његов ударац са само два метра.

У току је био 63. минут, када је Стаменић шутирао с неких 18 метара, Крстић је уклизао и лопта га је погодила у руку. Судија Милановић најпре је показао на белу тачку, да би, након одгледаног снимка, преиначио одлуку и игра је настављена без извођења најстроже казне.

Покушавао је тим тренера Небојше Јандрића да стигне барем до почасног поготка, а најчешће је, не с пуно успеха, у приликама био Радочај. У 77. минуту комбиновали су нападу лидера на табели Мимовић и резервиста Сремчевић, а ударац овог потоњег само је могао да измами удахе на трибинама. Фино је тукао и млади Кнежевић, ипак недовољно прецизно, па је сусрет завршен рутински одрађеним послом Црвене звезде, којим је она сачувала четири бода предности у односу на другопласирани Партизан.

Црвена звезда – ИМТ 2:0 (1:0)

БЕОГРАД: Стадион „Рајко Митић“, гледалаца: 7.000. Судија: Милош Милановић (Ћуприја). Стрелци: Шљивић у 4. и Родић у 48. минуту. Жути картони: Спајић (Ц. звезда), Ламбулић, Џиновић (ИМТ).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Глазер 7, Мимовић 7, Ђига 7, Спајић 7, Родић 7,5 (Радојевић -), Канга 7 (Кнежевић -), Хванг 7 (Стаменић 7), Олајинка 7, Шљивић 7,5 (Катаи 7), Иванић 7,5, Красо 6,5 (Сремчевић 7).

ИМТ: Кнежевић 6, Бастаја 6 (Ћирковић 6), Ламбулић 6, Џиновић 6, Делевић 6, Кијевчанин 6 (Зулфић 6,5), Крстић 6, Лутовац 6,5 (Л. Луковић 6), Терзић 6, Радочај 6,5 (Билапс -), М. Луковић 6 (Јовић 6).

А. П.

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести