Слога из Темерина без пораза на војвођанском југу

Има разлога за задовољство млади тренер војвођанског лигаша  темеринске Слоге Немања Миљановић, јер његова екипа оставља утисак компактне целине, са више квалитетних појединаца, способних да једним потезом реше меч. 
nemanja miljanovic sloga
Фото: Тренер Немања Миљановић, фото: Дневник

После стартног ремија са Јединством (1:1), црвено-бели су победили Татру (1:0) и Хајдук из Чуруга (2:0), док су један викенд паузирали због иступања из такмичења новосадског Борца.

„За сада све иде по плану, можда смо могли да имамо максималан учинак, али сами смо криви што против Јединства нисмо сачували вођство. Пројектовани циљ је врх табеле, па су досадашњи резултати у складу са амбицијама“, каже тренер Миљановић. У Чуругу је Миљановић провео део играчке каријере и не тако давно, у дресу Хајдука, изборио пласман у виши ранг.

Занимљиво, на клупи Чуружана је Јово Нинковић, за чије име је везан историјски пласман Слоге међу српсколигаше.

„Одиграли смо зрело, домаћини су добро парирали цело полувреме, али су пали после нашег гола. Чуружанима желим да што пре почну да освајају бодове. Јово Нинковић је искусан тренер и одличан мотиватор, па верујем да ће успети да пронађе излаз из лавиринта.“ 

Потез вредан три бода било је увођење Николе Томића и Борислава Павловића, јунака овог успеха. Интересантно да је стрелац водећег гола на терену је заменио играча истог имена и презимена.

„Томић је погодио из тешке позиције,био је између казненог простора и аут линије, пребацио је голмана и лопта је од стативе одсела у мрежи. Павловић је прошао много у каријери, један је од носилаца игре и могао би да обележи ову сезону. Асистенција и погодак против Хајдука су то наговестили.“

Тренутни пласман на табели издваја дуел Слоге и другопласираног Југовића, као дерби предстојећег кола.

„Каћани су одлично стартовали. Прошле сезоне су се борили за опстанак, тренутно дишу за врат лидеру Подрињу. Имамо шансу да освајањем три бода и да заменимо улоге на табели. Лане нисмо успели да их победимо, даћемо све од себе да из трећег покушаја, на крилима сјајне атмосфере, то урадимо“, најавио је Миљановић.

Текст и фото: М. Менићанин

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести