Слога из Темерина у борби за опстанак на војвођанском југу

Скромни јесењи учинак, посматрано из угла некадашњег стабилног српсколигаша (12 узастопних сезона), наговештава да фудбалере Слоге из Темерина очекује тешка борба за опстанак на војвођанском Југу, имајући у виду чињеницу да ће испасти најмање четири екипе.
М. Менићанин/Роберт Пастор и Јован Балабан
Фото: М. Менићанин/Роберт Пастор и Јован Балабан

Била је ово најслабија етапа, током четири узастопне године у овом рангу такмичења, јер су Темеринци остварили пет победа, четири ремија и осам пораза, уз гол-разлику 11:17.

- Немамо превише разлога за задовољство, али, упркос резултатима испод очекивања, битно је да нисмо изгубили корак с конкурентима. Платили смо цех слабом старту, јер смо до 8. кола, били непрепознатљиви, са само три бода на конту. Несхватљиво ми је то да стрелци 673 минута нису могли да погоде мрежу. Финиш је, донекле, поправио утисак, јер смо победили Подриње, Цемент, Раднички (НП), Слободу и Јадран. Најслабије издање је било у последњем колу против Будућности (1:2), а алиби не може да нам буде ни изостанак шесторице првотимаца, пошто је екипа била без енергије и идеје – јасан је био Јован Балабан, председник Слоге. 


Грубовић и Глишић новајлије

Милан Грубовић и голман Лука Глишић (Јединство, Руменка) прве су новајлије у редовима Темеринаца. Грубовић је током каријере бранио боје новосадске Славије и Младости из Турије, док је ангажовање талентованог Глишића последица одласка голмана Светозара Боројевића у Младост из Бачког Јарка.


Црвено-бели на чак 10 утакмица нису решили ребус пред противничком мрежом, па није ни чудо да су, уз ОФК Југовић, тим с најмање постигнутих голова.

- Приоритет нам је ангажовање играча офанзивног формата. После повреде центарфора Немање Ђорђевића, терет је пао на Филипа Пожарева. Нисмо имали много солуција у нападу, а лига није наивна и не трпи импровизације. Пред крај јесењег дела, стигли су нас кадровски проблеми, па смо на две последње утакмице имали само 13 фудбалера у протоколу. Нећемо испасти из лиге, морамо да извучемо поуке и да, појачани у свим линијама, адекватније одговоримо изазовима – поручио је први човек Слоге.

Одбрамбена линија је заслужила прелазну оцену. Највише минута на левом беку, иако је пар пута играо и повређен, провео је Роберт Пастор.

- Недопустиво је да прву победу упишемо тек у 9. колу, а у постави су била седморица момака са српсколигашким искуством. На пролеће не сме да се понови такав старт, јер ће прилика за поправни да буде мање. Имамо тежак распоред у уводне три рунде, када смо домаћини лидеру Хајдуку и директном конкуренту Подунавцу, док гостујемо у Шајкашу. Верујем да ћемо, ипак, бити у мирној луци, када се буде подвлачила црта – истакао је  Пастор.   

Текст и фото: М. Менићанин

EUR/RSD 117.5791
Најновије вести