СЛС: Партизан победио Јавор у Ивањици

ИВАЊИЦА: Фудбалери Партизана победили су данас Јавор у Ивањици 2:0 (2:0) у утакмици 17. кола Суперлиге Србије, вратили заостатак за Црвеном звездом на четири бода и направили лепу увертиру за меч против Јанг Бојса у Лиги Европе.
partizan javor, partizan
Фото: partizan.rs

Београђани су повели преко Марка Јанковића, већ у 9. минуту. Контру је повукао Тошић, одиграо до Јанковића, који је одличним шутем са 20-ак метара савладао Ђогатовића. Ништа Ивањичани на почетку нису могли да ураде, чврстим пресингом фудбалери Партизана су им врло лако узимали лопте и организовали своје акције. Вешто су комбиновали црно-бели, не журећи у потрази за решењима за дефанзиву противника. Лопта је лепо ишла, добро су се кретали гости, па Ивањичани, понекад и по два-три минута, нису могли да пресеку њихове комбинације. Када би домаћин и успео да стигне у зону шута на гол великог ривала, деловало је да нема идеју како да реализује повољне ситуације и често је бирао погрешна решења.

У 24. минуту Београђани су постигли и други гол, после прекида, али је он поништен због наводног фаула Тавамбе. А, онда је уследила и прва добра акција домаћих. Елиомар је одиграо до Милановића, овај покушао са 18 метара, али је замало био непрцизан и лопта је отишла поред гола. Нешто касније видели смо велику шансу, сада за госте. Тавамба је на петерцу проиграо Ожеговића, овај се оклизнуо и пропустио да реализује прилику.

У 37. минуту било је 2:0 за Партизан. Поново је Марко Јанковић узео лопту на 20-ак метара од гола, шутирао, Каришик покушао да га изблокира, али је само преварио свог голмана Ђогатовића, који је погледом испратио пут лопте у мрежу.

У наставку – иста мета, исто одстојање. Партизан је доминирао, контролисао игру, а Јавор једноставно није имао квалитет да учини утакмицу драматичном. У 58. минуту шампион је могао да реши све дилеме; центрирао је Ожеговић, а шут бека Милетића зауставио је Ђогатовић. Исти играч покушао је и нешто касније, али замало непрецизно. На све начине гости су покушавали да постигну трећи, одлучујући гол, али никако нису успевали. У 72. минуту догодила се спорна ситуација пред шеснаестерцем Партизана. Терзић је био у продору, Немања Г. Милетић је, чини се, направио фаул, али арбитар Николић није ништа свирао. Уместо да црно-бели поведу са 3:0 шансу је имао Јавор у 80. минуту, преко Милановића, али је Стојковић одбранио.                                                                          

И. Лазаревић                                              

Јавор МатисПартизан 0:2 (0:2)

ИВАЊИЦА: Стадион Јавора, гледалаца: 3.000, судија: Николић (Крагујевац). Стрелац: Јанковић у 9. и 37. минуту. Жути картон: Јевтовић (Партизан).

ЈАВОР: Ђогатовић 6, Каришик 6, Елиомар 7, Остин 6, Колаковић 7 (Цветковић 6), Севић 6 (Илић 6) , Терзић 6, Ивановски 6 (Обадовић), Амановић 6, Митошевић 6, Милановић 7.

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Вулићевић 6, Н. Р. Милетић 6, Митровић 6, Н. Г. Милетић 7, Јевтовић 7, Пантић 7, Тошић 7, Јанковић 8 (Сума 6), Ожеговић 7 (Ђуричковић 6), Тавамба 7.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести