Солскјер води Манчестер Јунајтед до краја сезоне

МАНЧЕСТЕР: Легендарни фудбалер Манчестер Јунајтеда Оле Гунар Солскјер водиће екипу до краја сезоне, саопштио је данас клуб са Олд Трафорда.
solskjer, tanjug ap
Фото: Ole Gunar Solskjer, foto: Tanjug (AP Photo/Dmitri Lovetsky, File)

Норвежанин ће заменити Португалца Жозе Муриња, који је јуче добио отказ након серије лоших резултата.

Солскјер је у периоду од 1996. до 2007. године одиграо 366 утакмица за Јунајтед и постигао 126 голова, од којих је свакако најважнији погодак за тријумф у финалу Лиге шампиона против Бајерна 1999. године у 93. минуту.

"Манчестер Јунајтед је у мом срцу и бриљантно је да се враћам у новој улози. Радујем се раду са тимом и свима у клубу", изјавио је досадашњи тренер Молдеа, који је већ радио у Јунајтеду као тренер резервног тима, а има и искуство у Премијер лиги јер је водио Кардиф пре четири године.

У стручном штабу биће и Мајкл Филан, Мајкл Керик и Кирон Мекена.

 

Солскјер се из Јунајтеда враћа у Молде на крају сезоне

МОЛДЕ:  Норвежанин Оле Гунар Солскјер по завршетку посла у Манчестер Јунајтеду вратиће се у Молде, каже директор клуба Ојстајн Нерланд.

Молде је изашао у сусрет жели бившег фудбалера Јунајтеда да се врати на Олд Трафорд, али пошто има уговор до 2021. године мора да се врати у Норвешку по завршетку сезоне на Острву.

"Јунајтед је питао Молде да му позајми менаџера, што је само по себи велики догађај, а постоји и искрени договор Солскјера и клуба. Срећни смо што смо пустили Олеа, ово је прилика да се чује за Молде и ставимо га на мапу Европе", рекао је Нерланд за норвешке медије.

Клуб са Олд Трафорда је за одсуство Солскјера из Молдеа платио два милиона евра.

Норвешка лига креће 31. марта и траје до 1. децембра 2019. године, па ће до повратка Солскјера екипу да води помоћник Ерлинг Мое.

Матић и Лукаку уз Муриња, Погба и Де Хеа га "сменили"

Српски фудбалер Немања Матић и Белгијанац Ромелу Лукаку једини су из тима Манчестер Јунајтеда били против смене менаџера Жозеа Муриња, преноси Мирор.

Потпредседник клуба Ед Вудворд, пре него што је донео одлуку да уручи отказ Мурињу, консултовао се са неколицином играча, а само је српско-белгијски тандем био уз португалског стручњака.

На другој страни су за смену били прва звезда Јунајтеда Пол Погба, који је месецима био у сукобу са Мурињом, као и голман Давид Де Хеа и Ентони Марсијал.

Исти извор наводи да је, одмах након одласка Муриња, на тренингу екипе атмосфера била веселија него иначе, а да је у свлачионици предњачио Погба.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести