Сонг: Показали смо борбеност и колективни дух против Србије

ДОХА: Селектор фудбалске репрезентације Камеруна Ригобер Сонг изјавио је да је његов тим данас показао велику борбеност на мечу са Србијом у мечу другог кола групе Г на Светском првенству у Катару.
d
Фото: AP Photo/Francisco Seco

Камерун и Србија су одиграли 3:3. Камерун је водио 1:0, Србија је преокренула на 3:1, али фудбалери селекције из Африке су на крају изборили реми, 3:3.

"Водили смо и онда смо после та два примљена гола у финишу првог полувремена мислили да је готово. Међутим, играчи су успели да се врате и могу само да будем срећан због тога. Веома је важно да смо показали емоције. Показали смо борбеност и колективних дух на овом мечу", рекао је Сонг на конференцији за новинаре, пренео је Ројтерс.

Камерун је на трећем месту на табели групе Г са само једним бодом, а у последњем колу у петак афричка селекција ће играти против Бразила. Швајцарска и Бразил имају по три бода, а Србија је последња са само једним бодом.

"Могуће је да победимо Бразил. Ми верујемо у то, нисмо овде дошли само да би учествовали", истакао је селектор Камеруна.

Сонг је уочи меча са Србијом из првог тима одстранио првог голмана Андреа Онану.

"Он је веома важан играч за нас, али мој посао је да ставим тим на прво место, а не појединца. Онана је један од најбољих голмана у Европи. Не радим се о његовим играма, али сам морао да сачувам систем. То је велики ризик, који сам преузео. Морам да ризикујем и да доносим одлуке", закључио је Сонг и додао да ће по повратку у тренинг камп одлучити да ли ће Онана остати у репрезентацији до краја Мундијала.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести