СП осмина финала: Мбапе одвео Француску у четвртфинале

Фудбалери Француске савладали су Аргентину са 4:3 (1:1) у осмини финала Светског првенства у Русији и пласирали се у четвртфинале.
Argentina Francuska/Fonet
Фото: FoNet

Завршена је најбоља утакмица Светског првенства у Русији. Све је овде виђено, акције, голови, преокрети... штета што ове две екипе нећемо видети у завршници Светског првенства.

Французи су данас имали расположеног Килијана Ембапеа кога гаучоси нису могли да зауставе, као брзе нападе Француза преко Гризмана и Жируа. Заслужена победа триколора. 

Прво полувреме завршено је нерешеним резултатом 1:1. Аргентина је имала већи посед лопте а Французи су били бољи у транзицији и контранападима преко Ембапеа и Гризмана. Французи много опаснији на почетку, али су гаучоси дошли до игра и постајали све опаснији по гол.   

Ток утакмице:

Запретила је Аргенитина након одличног додавања Банеге до Димарије, али је левоноги фудбалер мало отишао у страну и центрирао када никог није било у шеснаестерцу у 5. минуту.

Из слободног ударца Гризман је погодио пречку у 9. минуту са око 25 метара од гола.

Килијан Мбапе је срушен у шеснаестерцу од стране Маркуса Роха после одличног соло продора и свиран је пенал за Француску.

Фото: EPA/ROBERT GHEMENT

Антоан Гризман био је стрелац са беле тачке у 13. минуту 1:0.     

Поново је Ембапе претрчао задњу линију Аргентине у 19. минуту, Таљафико га је срушио на ивици шеснаестерца. Погба је шутирао преко зида али изнад пречке. 

Гризман је прошао по десној страни у 27. минуту ушао у шеснаестерац, замало је срушен, по земљи је послао лопту пред гол али је Армани био сигура.

Меркадо је тражио пенал за Аргентину пошто је прошао по десној страни и лопта је погодила једног играча у руку, потом отишла где није било аргентинских играча.

Павон је прошао у 38. минуту по десној страни упутио је лопту пред гол Француске али је Лорис био спреман.

Потом су Гранцузи запретили по десној страни закаснио је Жиру на центаршут.

Фото: EPA/FELIPE TRUEBA

Прелеп гол Димарије у 41. минуту, кација је текла по левој страни. Банега је додао пас Димарији на око 30 метара од гола, он се наместио и скоро из места распалио по лопти и матирао Лориса за 1:1.

Крај полувремена био је 1:1.

На почетку другог полувремена гаучоси су кренули са нападима.

Димарија је срушен у продору по левој страни, прошао је три играча. Енвер Банега је извео прекид, оштру лопту упутио је на пет метара, она је отишла до Месија на крају шеснаестерца, он је брзо шутирао, лопта се одбила од Габријела Меркада и завршила у мрежи у 48. минуту за 1:2.  

Фото: EPA/ROBERT GHEMENT

Французи су кренули снажније у напад. У 54. минуту после прекида са леве стране који је извео Мбапе било је опасно пред голом Аргентине, Отаменди је избио лопту. 

Поново са леве стране је текла акција Лукас је центрирао лопту, Отаменди је избио а Бенџамин Павард је натрчао и полуволејом погодио рашље гола Аргентине за 2:2.  

Фото: EPA/YURI KOCHETKOV

Килијан Мбапе поново је био стрелац после нове акције по левој страни. Примио је лопту, гурнуо је испред себе и распалио по земљи а она је завршила у мрежи Арманија за 3:2.  

Фото: EPA/ SERGEY DOLZHENKO

Кренули су Аргентинци у напад покушали да дођу до гола Француза. Лопта је дошла до Кантеа, који је додао до Гризмана, овај унапред до Жируа, а онда се у шпринту стуштио по десној страни Ембапе и погодио голл за 4:2.

Фото: EPA/ROBERT GHEMENT

Антоан Гризман је у 71. минуту погодио леви спољни део мреже Аргентине.

 Нападају Аргентинци али Французи чекају контре и брзе транзиције преко Ембапеа и Гризмана изузетно су опасни. 

Меза је шутирао у 82. минуту са десне стране али је Лорис био на месту.

Серхио Агуеро је покушао након што је одузео лопту по левој страни али је био сувише искоса у 83. минуту.

Меси је после соло продора тукао на гол десном ногом али је било преслабо за Лориса у 85. минуту.

Димарија је прошао по десној страни и тукао по голу, лопта се одбила од ногу Француза и отишла у корнер у 90. минуту.

Меси је центрирао са десне стране, лопта је прелетела Варана а Серхио Агуеро је главом погодио мрежу Лориса за 4:3. 

Фото: EPA/YURI KOCHETKOV

Меза је шутирао али се лопта одбила високо од гола Француске а судија је свирао крај утакмице.


Французи су завршили као први у групи Ц док су Аргентинци у Групи Д били други. 

Фото: FoNet

Победник овог меча ће се у четвртфиналу састати са бољим из дуела Уругвај – Португал који је на програму од 16.00. 

Фото: ЕПА/FELIPE TRUEBA

Осмина финала:

Француска – Аргентина 4:3

КАЗАЊ: Стадион Казањ арена, гледалаца: 40.000, судија: Алиреза Фаганиј (Иран), Реза Сокхандан (Иран), Мохамед Мансури (Иран), Хулио Баскуњан (Чиле).

ФРАНЦУСКА: Лорис - Павар, Варан, Умтити, Лукас Ернандес – Канте, Погба – Мбапе (Таувин 89‘), Гризман (Фекир 84‘), Матуиди (Толисо 74‘) – Жиру.

АРГЕНТИНА: Армани – Меркадо, Отаменди, Рохо (Фацио 46‘), Таљафико – Перес (Агуеро 66‘), Маскерано, Банега – Павон (Меза 74‘), Меси, Ди Марија.

М. К.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести