СП Русија 2018: Трећи или четврти, није све једно

И Енглези и Белгијанци су били уверени пре полуфиналних утакмица на Светском фудбаласком првенству у Русији  да могу до финала   и до титуле. Међутим, нису успели, поклекли су у мечевима са Хрватском (1:2), односно  Француском (0:1) и данас ће се борити за утешну награду – треће место. 
Engleska Belgija/EPA/ARMANDO BABANI
Фото: EPA/ARMANDO BABANI

Многима јер окршај за бронзану медаљу безмислен, тако су размишаљи и данашњи супарници после пораза у полуфиналу, али су након преспаване ноћи кориговали став, истичићи да није све једно завршити Мундијал на трећем или четвртом месту.  Енглези су последњи пут у полуфиналу Мундфијала играли 1990. године у Италијј, када су осојили четврто место, иза Немачке, Аргентине и Италије,а исти учиника имали су и Белгијанци четири године раније у Мексику, када су  испред њих били Аргентинци, Немци и Французи. 

-  Да нам је неко понудио пре Мундијала треће место оберучке би то прихватио – искрен је селектор Енглеске Герет Саутгејт. - Имамо млад и перспективан тим, пред којим је лепа  будућност. Поносам сам на моје фудбалере.  Први циљ смо испунили, вратили смо Енглеску на фудбалску мапу света, ако направимо још један  корак биће сјајно.  И у табору Белгијанаца преболели су пораза од Француске и окренули се утакмици са Енглезима.  - Очекивали смо више,  надали смо се финалу, али нису успели. Французи су нас помало изненадили антифудбалом- каже селектор Белгије Роберто Мартимез. – Надам се да ћемо у сусрету са Енглеском показати своје право лице и да ћемо освојити треће место, што би била круна за ову генерацију.               

Енглези још увек видају ране од меча са Хрватском,  због повреда и преморености највероватније неће играти Хендерсон, Јанг, Деле Али и Трипије. -  Бићемо трећи – тврди капитен енгелске репрезентације и први стрелац шампионата Хари Кејн. -  Имамо одморне играче и даље велику подршку навијача, што нам пуно значи. Желимо победу и остварићемо је.

Интересантно је да су се два тима већ састала на Мундијалу, у трећем колу у групи када је већ било јасно да су се обе екипе пласирале у осмину финала.Белгијанци су тада играли у пуном саставу,а Енглези с резервним тимом.   - То је била нека друга утакмица у односу на ову која нам следи – сматра каптен Белгије Еден Азар. – Ово је нешто друго и без обзира што нисмо у финалу треће место је треће место. Изненађења неће бити, сви се добро познајемо, већина нас игра на Острву. Играли смо феноменалано на целом турниру и можемо да будемо поносни на оно што смо приказали и урадили. Срећан сам што сам део овог тима, који ће дати све од себе да освоји треће место.

Г. Ковач

 

Фагани на центру

 САНКТ ПЕТЕРБУРГ: Петровски стадион, капацитет 68.000 гледалаца, суди: Алиреза Фагани (Иран).

ЕНГЛЕСКА:  Пикфорд – Волкер, Стоунс, Мегвајер – Лакесандер Чик, Лингард, Дајер, Делф, Роуз – Кејнм Варди.

 БЕЛГИЈА: Куртоа – Вертонген, Компани, Алдерверелд – Муније, Витсел, Фелаини, Чадли -  Де Брујне, Лукаку,  Е. Азар. 

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести