СП у Катару: Данци без победе против Тунижана (фото)

У првом колу групе Д Светског првенства у фудбалу селекције Данске и Туниса су ремизирале а недостајали су само голови.
Фонет/АП
Фото: Фонет/АП

Обе репрезентације су имале своје периоде игре али прилике нису користиле.

Тунишани, који су пре свега, познати по јакој одбрани нису се концентрисали на дефанзиву против Данаца него су се испрсили, напали великог противника. Викинзи су, рачунајући на већи квалитет, били стрпљиви и чекали своју прилику. Умало Африканци нису дошли до вођства када је након интервенције Андреаса Кристенсена лопта замало завршила у мрежи Данаца. Потом су Европљани преузели игру и били ти који су се питали за све на терену. Френетично славље афричке селекције кратко је трајало у 24. минуту јер је Ђебалију поништен гол због офсајда. Исти играч имао је велику прилику и у финишу полувремена али је Шмајхел одлично интервенисао.

Фото: Фонет/АП

И, у наставку су Тунишани били конкретнији: за кратко време имали су две солидне ситуације али их нису искористили. Потом је покушао и Брон али од свега је био само корнер. Данци су били под рафалном паљбом Африканаца. Казна за промашаје је могла стићи у 55. минуту али је гол Европљана поништен због офсајда. Потом је у шанси Долберг који је ипак лоше шутирао. Данци су потпуно преузели иницијативу и притисли Тунис. У 69. минуту већ је био виђен гол Ериксена али је Дахмен интервенисао. Одмах потом, статива за Данце, тако да нису имали ни среће. Два минута касније, чини се да је Тунис оштећен за пенал. Лопта је у руку погодила једног од противничких играча, у свом казненом простору, али судија Палазуелос се није огласио а ни ВАР соба.

Фото: Фонет/АП

У финишу је одличну интервенцију имао Дахмен и остало је – 0:0.

Данска – Тунис 0:0

ДОХА: стадион ,,Едјукејшн сити“, гледалаца: 40.000. Судија: Палазуелос (Мексико). Жути картони: Р. Кристенсен, Јенсен (Данска) а Хениси (Тунис).

ДАНСКА: Шмајхел 7, Андерсен 6, Кјер 6 (Јенсен 6), А. Кристенсен 6,5, Меле 6, Дилејни 6,5 (Дамсгард 6,5), Ериксен 6,5, Р. Кристенсен 6, Хојбјерг 6, Сков Олсен 6,5 (Линдстром 6,5), Долберг 6,5 (Корнелијус 6).

ТУНИС: Дахмен 7, Монтасар 6, Јасин 6, Брон 6,5, Лаидуни 6,5 (Ферђани), Схири 6, Мохамед 6,5 (Кешрида), Абди 6,5, Јусеф 6,5 (Мешбри), Ђебали 6,5 (Хениси), Слимане Анис 6,5 (Наим 6).

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести