СП у Катару: Енглеска и САД играли 0:0 у слабом мечу

Одиграли су фудбалери Енглеске и САД изузетно слаб меч, за готово 100 минута игре није било ни једне праве прилике и све се базирало на одбрану.
њ
Фото: FoNet

Не може се рећи да се играчи нису трудили, борили су се поштено, али је недостајала креација. Нешто више од игре имали су Енглези, али Хари Кејн је био потпуно одсечен ,а једини су преко Тарнеру упутили ударце Монут и Рађшфорд, али нису то били шутеви који су задавали проблема голману САД.

Са друге стране, Американци су можда били нешто конкретнији, али они за све време сусрета ни једном нису угрозили голмана Пикфорда; све се сводило на корнере које је изводио Пулишић, али прилика није било.

Почело је нападима Енглеске, у  11. минуту Хари Кејн је имао лепу прилику, али је погодио Зимермана, а онда, како је утакмица одмицала, Американци су играли све смелије. Прво је Меккени шутирао, али изнад пречке, а онда је Пулишић на ивици казненог простора промешао одбрану „Гордог Албиона” и снажним шутем погодио пречку. У финишу првог дела поново је Меккени био у прилици, али је сувише оклевао.

Енглези су тек у надокнади успели поново да припрете, тукао је Моунт са ивице шеснаестерца, али је Тарнер био опрезан и добро одмерен шут скренуо у корнер.

На почетку другог дела Американци су били нешто конкретнији, Пулишић је за кратко време извео чак четири корнера, али увек је Мегвајер био највиши у скоку и отклонио опасност. Енглези су имали више лопту у својим ногама, али нису успели да пробију одбрану Американца, а чини се да су Кејн, па касније и Грилиш и сувише солирали. Можда је Кејн у надокнади могао да уради нешто више после центаршута Шоа, али је главом тукао поред гола

Уствари, и једном и другом тиму је изгледа реми одговарао, па су помало и калкулисали. Усталом, судија Валенцуела, који је прославио 39. Рођендан, за све време сусрета није показао ни један жути картон.  На крају публика је звиждуцима испратила актере.

Енглесака – САД 0:0

ДОХА: Ал Бајт стадион, гледалаца 40.00, судија: Валенцуела (Бенецуела).

ЕНГЛЕСКА: Пикфорд -  Трипије, Стонс, Мегвајер, Шо – Рајс, Моунт, Белингем (Хендерсон) -  Сака (Рашфорд), Стрелниг (Грилиш), Кејн.

 САД: Тарнер – Дест (Мур), Рем, Зимерман, Робинсон – Меккени (Аронсон), Адамс, Муса, Веа (Рејна) – Пулишић, Рајт (Сарџент).

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести