СП У КАТАРУ Гол Дјука обрадовао „кенгуре“

У Другом колу групне фазе Светског првенства у Катару, Аустралија је са 1:0 била боља од Туниса.
2
Фото: AP Photo/Luca Bruno

Пред практично испуњеним трибина, с којих је много већу подршку добијала селекција Туниса, изабраници селектора Жалела Кадрија од самог почетка показали су велику жељу да славе и продуже наду у пролазак у другу фазу такмичења.

С друге стране, за „кенгуре“ је нови пораз значио и опроштај од Мундијала, па су и они у сусрет ушли решени да освоје сва три бода.

Играо се 23. минут, када је лопта стигла на леви бок напада аустралијске селекције, Гудвин је центрирао у казнени простор, а тамо се нашао, у не баш лакој позицији, Мичел Дјук, који је успео главом да нанишани и погоди леви доњи угао гола Туниса.

Имали су Тунижани у 41. минуту сјајну прилику за изједначење преко Дрегера, али је Сутлар сјајно реаговао и блокирао његов ударац са седам-осам метара. У трећем минуту надокнаде и капитен Мсакни је имао велику шансу, међутим, шутирао је поред гола.

У наставку на „све или ништа“ кренула је селекција Туниса, а потпуно безопасни били су „кенгури“. Ипак, њихов знатно офанзивнији ривал, и поред великог труда, није озбиљније угрожавао голмана Рајана. Тек у 70. минуту имао је Леки шансу после ценатршута Мекларена - није успео да закачи лопту, да би, 60 секунди касније, на другој страни Мсакни веома добро шутирао, али је чувар мреже Аустралијанаца одлично реаговао.

Фото: AP Photo/Luca Bruno

Како се ближио крај, Тунис је све чешће нападао и шутирао на гол Аустралије, иако нисмо видели праву, стопостотну шансу у режији његових фудбалера. Било је покушаја, али недовољно добрих да се савалада сигурни Метју Рајан. Победа се смешила и на крају је обрадовала Аустралијанце, који имају реалну шансу да оду у нокаут фазу, док је Тунис практично свео своје изгледе на домен теорије.

А. Предојевић

Тунис – Аустралија 0:1 (0:1)

АЛ ВАХРА: Стадион Ал Жануб, гледалаца: 40.000, судија: Данијел Зиберт (Немачка). Стрелац: Дјук у 23 минуту. Жути картони: Лајдуни, Абди, Саси (Тунис).

ТУНИС (3-4-3): Дамен – Брон (од 73. Кехрида), Мерија, Талби – Дрегер (од 46. Саси), Скири, Лајдуни (од 67. Казри), Абди - Слити, Мсакни – Жебали (од 73. Кениси).

АУСТРАЛИЈА (4-3-3): Рајан – Карачић (од 75. Дегенек), Сутлар, Роулс, Бехич – Ирвајн, Муј, Мекгри (од 64. Хрустић) – Леки (од 85. Бакус), Дјук (од 64. Мекларен), Гудвин (од 85. Мабил).

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести