СП у Катару: Јужна Кореја у осмини финала

АР РАЈАН: Победом над Португалом у групи Х Јужна Кореја пласирала се у осмину финала Светског првенства јер је дала више голова од Уругваја.
f
Фото: Tanjug (AP Photo/Lee Jin-man)

Корејци су агресивније почели меч али су Португалци били мудрији и из контри угрожавали ривала. Из једне такве, Орта је постигао гол, након паса са леве стране. Корејци су после тога пали па су Португалци били још опаснији. Азијати су, ипак, извели један добар напад, постигли гол, али је он поништен због офсајда.

Подигли су се потпуно Корејци, и после лошег потеза Роналда изједначили. Имали су Португалци, потом, две добре прилике али их нису искористили.

Почетком наставка Корејци су припретили али ништа од тога није било. Потом су Азијати имали добру прилику али је одбранио Коста. Поново су припретили изабраници Паола Бента: Сон је изблокиран. Кореји је требала победа да би имала чему да се нада с обзиром на то да је на другој утакмици Уругвај у 85. минуту водио са 2:0.

Тријумф би, при останку резултата у Ал Вакри, донео пласман даље. Успели су да постигну гол, Хи Чан Хванг је искористио асистенцију Сона и донесе жељени резултат.

Чекао се крај утакмице у Ал Вакри и када се он десио уследило је велико славље Корејаца.

И. Лазаревић 

Јужна Кореја – Португал 2:1 (1:1)

АР РАЈАН: стадион ,,Едјукејшн сити“, гледалаца: 40.000. Судија: Тељо (Аргентина). Стрелци: Ким Јанг Гвон у 28. и Хи Чан Хванг у 90+1. минуту за Јужну Кореју а Орта у 4. минуту за Португал.  Жути картони: Ли Кангин, Хи Чан Хванг (Јужна Кореја).

ЈУЖНА КОРЕЈА: Ким Сонг Гју, Ким Мун Хван, Квон Кјунг Вон, Ким Јанг Гвон, Ким Јин Су, Хванг Ин Бем, Јунг Ву Јонг, Канг Ин Ли (Иџо Хванг), Џе Сунг Ли (Хи Чан Хванг), Хеунг Мин Сон, Чо Гуе Сунг.

ПОРТУГАЛИЈА: Коста, Далот, Антонио Силва, Пепе, Кансело, Невес (Леао), Нунес (Палиња), Витиња (Карваљо), Марио (Б. Силва), Роналдо (А. Силва), Орта.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести