СП у Катару: Канађани надиграли Белгијанце али ипак изгубили

Тешком муком су фудбалери Белгије успели да савладају селекцију Канаде.
њ
Фото: FoNet

У већем делу сусрета Борјан и другови су били бољи, имали боље прилике, чак и пенал али нису успели да савладају сјајног Тиба Куртоу, који су свакако најзаслужнији што су „црвени ђаволи“ освојили три бода. Белгијанци су практично из јединог шута према голу Борјана стигли до победе.

Ушли су у утакмицу Канађани храбро и у првих десетак минута били бољи, чак су изборили и пенал, после интервенције ВАР-а, али нису успели да поведу. Ударац Дејвиса је Куртоа успео да одбрани. Промашени пенал није пореметио фудбалере у дресу с „јаворовим листом“ и наставили су са нападима, али су били брзоплети.

Белгијанци су се углавном бранили и покушавали после контра-напада да учине нешто више, али Де Брујне и Азар се нису прославили. Можда су Канађани могли до поготка после шута Хачинсона, али је његов  ударац завршио изнад пречке. И онда су „црвени ђаволи“ повели ни из чега. Алдервеирелд  је са своје половине пронашао Батшуајија, који је био бржи од одбране канадског тима и са десетак метара лако савладао Борјана. Могли су Канађани до изједначења у надокнади првог дела, али је Бјукенен у паду тукао изнад пречке.

Већ на почетку наставка Милер је имао прилику, али је главом са седам метара тукао поред гола. Канађани су наставили са нападима, али одбрана Белгијанаца је била сигурна, па прилика све до 80. минута није било, а онда је тукао Ларкин главом, али је Куртоа био на месту.

Као и у првом делу „црвени ђаволи“ су нападали контрама преко Де Брујнеја, који је припремио лепу шансу Батшуајију, али је Милер клизећим стартом успео да отклони опасност.

У  последњих десетак минута Канађани су све карте бацили у напад, наваљивали су у таласима, покушавали центаршутевима али никако нису успели да пробију чврст бедем испред гола Куртое.

Фото: FoNet

Белгија – Канада 1:0 (1:0)

АЛ РАЈАН: Ахмед Бин Али стадион,, гледалаца 35.000,  Судија: Сиказве (Замбија).стрелац; Батшуаји у 44. минуту, Жути картони: Караско, Меније, Онана (Белгија), Дејвис, Џонстон (Канада).

БЕЛГИЈА:  Куртоа 7-  Дендокер 6,5, Вертонген 7, Алдервеирелд 7, Кастање 6,5-  Караско 6 (Меније 6), Де Брујне 7, Витсел 65,5, Тилманс 6 (Онана) – Азар 6 (Тросар), Батшуаји 6,5 (Опенда).

КАНАДА: Борјан 6-  Џонстон, Млер 7, Виторија 6, Оилет 6– Ларија 6 (Адекудбе), Еустакио 6,5 (Милар), Хачисон 6,5 (Коне), Бјукенен 6,5 (Осорио)-  Дејвис 6,5, Дејвид 6,5.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести