СП у Катару: Надахнути кенгури Данце послали кући

Победом над Данском, голом Лекија, фудбалери Аустралије пласирали су се у осмину финала Светског првенства, као другопласирана екипа групе Д.
w
Фото: FoNet

Кенгури су већим делом меча били бољи и заслужено прошли даље.

Данци су боље почели меч и већ 10 минуту имали прилику преко Јенсена, чији шут је зауставио Рајан.

Свако мало Европљани су претили па су „кенгури“ били у великим невољама. Аустралија је играла на контре и умела је да буде опасна из тих ситуација. Под великим притиском били су „кенгури“ али су били дефанзивно врло одговорни и Данце свели на минимум шанси. Током времена је и средина терена почела да функционише па Скандинавци нису могли да креирају ниједну смислену акцију. Уз то, Аустралија је све више времена проводила пред голом Данаца и била бољи ривал.

Добра игра „кенгура“ из финиша првог полувремена пренела се и на друго и врло брзо су повели. Извели су сјајан контранапад који је поготком крунисао Леки. Данци су били у нокдауну и игра им

се „распала“. Све више су били нервозни и правили непотребне фаулове. Чак су деловали и потпуно незаинтересовано, вероватно свесни да за неопходан преокрет немају снаге. Тек у финишу су додали гас и Аустралијанци су били на мукама.

Али, гола није било и остало је – 1:0.

Аустралија – Данска 1:0 (0:0)

ДОХА: стадион „Ал Џануба“, гледалаца: 40.000. Судија: Горбал (Алжир). Стрелац: Леки у 60 минуту. Жути картони: Бехич, Дегенек (Аустралија) а Сков (Данска).

АУСТРАЛИЈА: Рајан, Дегенек, Соутар, Раулс, Бехич, Леки (Хрустић), Ирвин, Мој, Гудвин (Бакус), Ђук (Мекларен), Мекгри (Рајт).

ДАНСКА: Шмајхел, Р. Кристенсен, Андерсен, А. Кристенсен, Меле (Корнелијус), Хејбјерг, Јенсен (Дамсгард), Сков Олсен (Сков), Ериксен, Линдстрем, Брајтвајт.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести