СП у Катару: Очоа одбранио пенал Левандовском (фото)

У утакмици првог кола групе Ц Светског првенства у Катару фудбалске селекције Мексика и Пољске су ремизирале, у мечу са мало садржаја.
Фонет/АП
Фото: Фонет/АП

Пресудан моменат десио се када је Очоа зауставио ударац са беле тачке Левандовског.

Пољаци су зрелије ушли у меч, тактички боље били постављени; доминантан ривал. Зауставили су брзоноге Мексиканце и утакмицу потпуно ставили под своју контролу. У 26. минуту ,,сомбрероси“ су ипак успели да пробију по десној страни, имали прилику преко Веге, који је главом шутирао поред гола. Још једном или двапут су прилазили шеснаестерцу Пољака али ништа значајно нису урадили. Преузели су посед али само то. С друге стране, Пољаци су често изводили контре али увек са мањком играча у завршници. У 45. минуту Санчез је намучио Шчесног који је морао лопту да избацује у корнер.

Фото: Фонет/АП

У 56. минуту једанаестерац за Пољску. Морено је у свом казненом простору фаулирао Левандовског и на асистенцију ВАР собе арбитар Бит је досудио најстрожу казну. Са беле тачке шутирао је управо легендарни нападач, а Очоа зауставио његов ударац. На другој страни се истакао Шчесни па гола поново није било. Без обзира на то друго полувреме је било јако лоше; дуел два неинспирисана ривала.

Фото: Фонет/АП

Утакмица је мирно приведена крају и остало је – 0:0.

Мексико Пољска 0:0

ДОХА: Стадион 974, гледалаца: 35.000. Судија: Бит (Аустралија). Жути картони: Санчез, Морено (Мексико) а Франковски (Пољска).

МЕКСИКО: Очоа, Монтес, Морено, Санчез, Гаљардо, Алварез, Ерера (Родригез), Чавез, Вега (Антуна), Мартин (Хименез), Лозано.

ПОЉСКА: Шчесни, Кеш, Кивиор, Глик, Бережински, Залевски (Бјелик), Криховјак, Камински, Шимански (Франковски), Левандовски, Зјелински (Милик).

Фото: Фонет/АП

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести