СП у Катару: Праведан реми САД и Велса

У другој утакмици првог кола групе Б Светског првенства фудбалери Сједињених Америчких Држава и Велса ремизирали су у мечу у којем је свако добио по полувреме. Самим тим резултат је реалан.
њ
Фото: FoNet

Американци су боље почели дуел и за кратко време два пута могли до поготка. Најпре је Родон умало постигао аутогол да би потом Сарџент погодио стативу. Поставка игре америчких фудбалера била је таква да нису дозвољавали Велшанима ни центар да пређу, држали су их на својој половини и све време притискали. Нису имали много озбиљних ситуација али констатно су били пред шеснаестерцем противника, терали га да се грчевито брани. Велс као да је био нижеразредна селекција: ништа није показао. Као плод тога дошло је и неминовно: вођство Американаца. Акцију у три потеза сјајно је завршио Веа и затресао мрежу. Номинални домаћини одиграли су фантастично прво полувреме и заслужено на одмор отишли са вођством.

Велшани су у наставак ушли агресивније али нису успели да се наметну. Тек што би направили добар потез или два грешили би и препуштали лопту Американцима. Који су опет били стрпљиви и претили из брзих контри. У једном тренутку Велс је стигао до своје игре и почео да бива опасан. Имао је и сјајну прилику када је Дејвис шутирао а тарнер одбранио. Одмах потом у шанси је Мур али је непрецизан. Американци су покушали увођењем тројице нових играча да промене однос снага на терену али нису успели.

Цимерман је скривио једанаестерац који је Бејл претворио у изједначење. За коначних – 1:1.

АР РАЈАН: ГЛЕДАЛАЦА: 40.000. Судија: Ал Мари (Катар). Стрелци: Веа у 37 за САД а Бејл (из пенала) у 82 минуту за Велс. Жути картони: Дест, Меккени, Рим, Акоста (САД) а Бејл, Мефам (Велс).

САД: Тарнер, Дест 6 (Једлин), Цимерман 6, Робинсон 6,5, Рим 6,5, Адамс 6,5, Муса 6,5 (Акоста 6), Меккени 6,5 (Аронсон 6), Пулишић 7,5, Веа 7 (Морис), Сарџент 6,5 (Рајт).

ВЕЛС: Хенеси 6, Дејвис 6,5, Мефам 6, Родон 6, Шеј Вилијамс 6,5 (Џонсон 6), Ремзи 7, Робертс 6,5, Ампаду 6, Вилсон 6,5 (Томас), Бејл 7, Џејмс 6 (Мур 6,5).

Е. Д.


Група Б

Енглеска – Иран 6:2 (3:0)

САД – Велс 1:1 (1:0)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести