СП у Катару: Шпанци декласирали Костарику

Репрезентација Шпаније на сјајан начин започела је такмичење на Светском првенству у фудбалу,  декласиравши нејаку селекцију Костарике.
Фонет/АП
Фото: Фонет/АП

Разлика у класи била је очигледна што одсликава и коначан резултат.

Шпанци су много боље почели меч и у 11. минуту повели. Стрелац је био Олмо, добро се снашавши пред голом Костариканаца. И пре тога су изабраници Луиса Енрикеа имали две прилике али их нису искористили. Костариканци су били потпуно инфериорни и већ у 22. минуту примили други гол, а стрелац је био Асенсио. Платили су номинални гости цену претерано дефанзивној игри. У 30. минуту досуђен је пенал за Шпанце. Фаулиран је Ђорди Алба а судија Абдула ниједне секунде се није двоумио. Прецизан са беле тачке био је Торес.

Фото: Фонет/АП

Костариканци су и у другом полувремену доказали да су аматерска екипа па су врло брзо примили и четврти гол, а погодак је постигао стрелац и трећег поготка. Како је утакмица протицала постављало се само питање са колико ће голова у мрежи завршити номинални гости.

Фото: Фонет/АП

Испоставило се са седам пошто су се до краја меча у стрелце уписали и Гави, Солер и Мората.

Шпанија Костарика 7:0 (3:0)

ДОХА: стадион ,,Ал Тумама“, гледалаца: 35.000. Судија: Абдула (УАЕ). Стрелци: Олмо у 11, Асенсио у 22, Торес (из пенала) у 30. и 55, Гави у 75, Солер у 90. и Мората у 90+3. минуту. Жути картони: Калво, Кембел (Костарика).

ШПАНИЈА: Симон, Азпиликуета, Родри, Алба (Балде), Лапорт, Бускетс (Коке), Гави, Гонзалес (Солер), Асенсио (Вилијамс), Торес (Мората), Олмо.

КОСТАРИКА: Навас, Даурте, Овиједо (Матарита), Калво, Мартинез (Востон), Фулер, Борхес (Агилера), Бенет (Руиз), Техеда, Контрерас (Замора), Кембел.  

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести