Шпански медији: Меси уцењивао челнике Барселоне

БАРСЕЛОНА: Фудбалер Лионел Меси тражио је 2020. од челника Барселоне трогодишњи уговор, али челници каталонског клуба нису хтели да пристану на захтеве аргентинског репрезентативца, преноси шпански лист "Мундо Депортиво".
mesi
Фото: Youtube Printscreen

"Меси је лето 2021. године напустио Барселону, у сузама које су обишле свет. Он је тада рекао да се са клубом у којем је провео целу каријеру није договорио о наставку сарадње. Више пута је рекао да је урадио све како би остао у Барселони. Међутим, Меси је годину раније, када су почели преговори о продужетку сарадње тражио превише од Барселоне", наводи "Мундо Депортиво".

Овај лист је објавио серију мејлова између Месијевог оца Хорхеа и извршног директора Барселоне Оскара Грауа, који су током 2020. године преговарали о продужењу уговора између аргентинског репрезентативца и каталонског клуба.

"Меси је тражио трогодишњи уговор уз могућност једностраног продужења. Пристао је и на смањење фиксне плате за 20 одсто у сезони 2020/2021. Међутим, тражио је да му се плата повећа за по 10 одсто у наредне две сезоне уз годишњу камату од три одсто. Тражио је и бонус од 10 милиона евра за потписивање уговора", наводи шпански лист.

"Нека им мачеви висе над главом", наводне су речи Хорхеа Месија које је написао у мејлу адвокату пре него што је послао понуду челницима Барселоне.

"Један од услова био је да се Месију обезбеди приватна ложа на Ноу Кампу за његову и породицу Луиса Суареза. Потом лет приватним авионом за целу породицу у Аргентину за Божић, затим гаранције да ће му накнадно бити исплаћен сав новац којег се одрекне у корист клуба током кризе уз три одсто камате. Хорхе Меси је тражио и да клуб исплати провизије које дугује Родригу Месију, Леовом брату. Породица Меси је тражила и да клуб обнови уговор Пепеу Кости, приватном тренеру и најбољем пријатељу аргентинског фудбалера. Лионел Меси је требало да има плату 74.9 милиона евра нето на годишњем нивоу", истиче шпански лист.

Тадасњи председник Барселоне Ђозеп Марија Бартомеу размишљао је да прихвати услове, које је поставио Меси, али није желео да потпише клаузулу о одласку из клуба. Меси је, наводно, тражио да му се омогући одлазак из Барселоне када год то пожели уз обештећење од само 10.000 евра. "Мундо Депортиво" подсећа да је откупна клаузула за аргентинског фудбалера износила 700 милиона евра.

Меси је по истеку уговора са Барселоном у лето 2021. отишао у Пари Сен Жермен. Он је у дресу каталонског клуба одиграо 778 утакмица и постигао је 672 гола.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести