Спартак почео припреме за наставак сезоне

Зимска пауза је завршена  и за фудбалере Спартака. “плави голубови” окупили су се у петак и почели припреме за наставак шампионата који је заказан за 6. фебруара.
ФК Спартак/ Фудбалери Спартака на првом тренингу
Фото: ФК Спартак/ Фудбалери Спартака на првом тренингу

Готово у идентичном саставу Суботичани су  кренули са радом.  Како је речено екипа ће до 15. јануара радити у Суботици, а потом се преселти у Турску где ће током двонедељног боравка реализовати главни део припрема. У Анталији „голубови“ ће одиграти и пет контролних утакмица.

Након прозивке коју је обавио Владимир Буач шеф струке и обраћања Љубише Дунђерског спортског директора, који је играчима пожелео срећан рад, добре резултате и укратко се дотакао прелазног рока, уследио је и први тренинг у Новој години.

- Припреме почињемо готово у идентичном саставу. Учинићемо све да остварено  у првом делу,  потврдимо и у наставку сезоне и будемо озбиљни конкуренти у борби за горњи део табеле. Првенство почиње 6. фебруара, времена има да се добро припреми екипа. Играчи који су чинили окосницу тима су и даље ту, осим Стефана Денковића којме је истекао уговор. Растали смо се са неколико играча споразумно и дали им прилику да потраже срећу у неком другом клубу. Као и сваке године прикључили смо неколико омладинаца који су добро радили и ово им је награда за труд. За сада немамо нових имена, осим Фуртуле и Рајовића које смо довели пред крај првог дела шампионата. Тражимо сигурно два појачања, у преговорима смо са њима, али то још није дефинисно – рекао је Љубиша Дунђерски, спортски директор Спартака.


На прозивци 35 играча

На  списку шефа стручног штаба  Владимира Буача  нашло се 35 имена међу којима је седам омладинаца,а то су: . Немања Текијашки, Давид Дунђерски, Стефан Милошевић, Михајло Иванчевић, Милан Марчић, Бранимир Јочић, Нобору Шимура, Владан Видаковић, Алекса Урошевић, Никола Срећковић, Лазар Туфегџић, Миле Савковић, Стефан Шормаз, Михаило Баић, Лука Бијеловић, Никша Вујановић,  Страхиња Јовановић, Алекса Ђурасовић, Александар Видовић, Филип Јовић, Андрија Милић, Немања Бранковић, Огњен Мажић, Давид Стојановић, Лука Јанчић, Јакша Јевремовић, Стефан Станисављевић, Урош Килибарда, Срђан Хрстић, голмани Филип Дујмовић, Мишо Дубљанић, Војин Стајковић, Ђорђе Вукановић  и двојица новајлија која су у редове “голубова” стигла крајем јесењег делла Андрија Рајовић, Никола Фуртула.

Петорица играча су се растала са суботичким суперлигашем. Слободу у избору нове средине добили су: Дамјан Гојков, Јован Лазић, Максим Андрушенко и голмани Иван Докић и Андреј и Сорокин.

Пет провера у Анталији

Током припремног периода Спартак Ждрепчева крв ће одиграти неколико пријатељских утакмица. Пре одласка у Анталију планирана је једна утакмица, али све зависи од временских порилика, а у Анталији чета Владимира Буача  играће са руским друголигашем  Крила Совјетов (18), три дана касније одмериће снаге са Дњипром из  Украјине, потом Олимпиком из Доњецка  и Торпедом из  Москве.  потом  у генералки  и са руским суперлигашем Уфом. 


Владимир Буач, шеф струке Суботичана, изнео је план и програм рада током припрема. Како је речено, екипа ће до 15. јануара тренирати у Суботици, а потом ће се преселити у Турску, где ће током двонедељног боравка одрадити  главни део.

Тренутно тренира  35 фудбалера међу којима је и седам омладинаца.  Играчи који су сада са нама имају одређен квалитет и заслужују да буду уз први тим, а кроз припремни период ћемо видети ко ће се наметнути. Верујем да ћемо ових десетак дана моћи добро да радимо да ће нас време послужити, а потом следи одлазак у Анталију где настављамо са радом до 29. јануара. Имаћемо пет утакмица где су нам противници руски и украјински тимови. Јаки противници са којима ћемо проверити где се налазимо у овом моменту – каже Владимир Буач. Покушаћемо да играмо добар офанзивни фудбал и да покушамо да изборимо пласман у Европу.      

С. Ст.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести