СРПСКА ЛИГА  - ВОЈВОДИНА Полувреме за памћење Новосађана

Нико није очекивао након одличне игре Јарачана да ће у наставку домаћи забележити високу победу. Нападали су гости преко расположеног искусног Жарка Марића, али је на голу био расположени Никола Главичанин који је скинуо зицер Гојковићу. Мало простора требало је искусном Дарку Марићу да прихвати лопту, поведе је неколико корака и да погоди сами угао за вођство Јарачана.
x
Фото: Д. Иванић

)Домаћи су готово из првог шута у оквир гола дошли до поравнања резултата. Продорни Александар Игњић упутио је центаршут, а на правом месту био је Младен Соицев и Рајић је био немоћан. Три минута пре истека првог дела поново је на сцени био Дарко Марић који је нанизао неколико играча, шутирао је, а Главичанин је кратко одбио лопту која се од стативе одбила у поље. Шта је тренер Драган Шипка рекао својим пуленима остаје тајна, они су у наставку играли као препорођени. Шансу да доведе домаће у вођство имао је Томић, али је шутирао крај гола.

Да је био расположен показао је голман Никола Главичанин који је у 60. минуту најпре зауставио шут Марића уз помоћ пречке, лопта се поново одбила, а Главичанин је поново био бржи од Паповића. То као да је дало крила домаћинима који су дошли до вођства. Голу је претходио одличан продор Рађена и шут Илијина. Стигли су домаћи до вођства на центаршут Миливојевића, Илијин је ударцем главом лобовао истрчалог Рајића.

Два минута касније Милић је припремио шансу Стоицеву, а овај по други савладао голмана Младости. Фуриозну игру голом за коначан резултат ставио је Никола Милић. Претрчао је везиста Црвене звезде готово пола терена, заобишао је голмана Рајића и пласирао лопту у мрежу за велику радост и убедљиву победу.

М. Поповић

Црвена звезда - Младост 4:1 (1:1

НОВИ САД: Игралиште Црвене звезде, гледалаца 300, судија: Рељић (Врбас). Стрелци: Стоицев у 38. и 70. Илијин у 68. и Милић у 82. за Црвену звезду, а Марић у 33. минуту за Младост. Жути картони: Бубњевић, Рацковић (Црвена звезда), а Тодоровић, Марић, Стојшић (Младост).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Главичанин 8, Бубњевић 7, Рацковић 7,5, Лазовић 7,5, Рађен 8, Бељански 7,5 (Рајковић 7), Игњић 7,5, Стоицев 8, Милић 8, Бањевић 7 (Илијин 8), Костић 7 (Миливојевић 7,5).

МЛАДОСТ: Рајић 6, Томић 6, Докић 6, Кочиш 7, Тодоровић 6,5, Стоисављевић 6, Паповић 6,5, Гојковић 7 (Вујовић), Марић 8, Стојшић 7 (Васић 6), М. Ковачевић 6 (С. Ковачевић 6).

Бачка - ЧСК Пивара :1 (0:0)

Бачка  је већ у прва три минута имала две стопостотне прилике, прво Орчић, па затим Манојловић, али су шутирали поред стативе. Гости су покушавали из контри, али нису успели да угрозе гол голмана Габрића. Трећа шанса за домаће се указала у 25. минуту, када је на центаршут Орчића, лопта дошла  до центархалфа Масалушића који главом туче преко пречке.

У 28. минуту и гости су имали прилику. Петар Танасић је са три метра шутирао поред стативе. У првих 45 минута игре Бачка је била боља али је изостала и реализација.

На почетку другог полувремена гости су имали прилику преко Милутиновића који шутирао поред стативе. У прилици је био и Дејан Тумбас у 57. минуту, када је шутирао са ивице казненог простора. Два минута касније ЧСК је доашо у вођство преко Николе Милутиновића, који је са 18 метара тукао, лопта се одбила од неког играча Бачке и заврћшила у мрежи. У 83. минуту домаћи су тражили пенал, када је Шормаз био срушен, али судија само је одмахнуо руком.  Ипак Суботичани су успели да изједначе. Крмар је извео корнер, а у гужви најбоље се снашао резервиста Шомаз и послао лопту у мрежу.

С. Стојиљковић

СУБОТИЦА: Стадион крај Сомборске капије, гледалаца 300, судија: Ранисавић (Сремска Митровица).  Стрелац: Шормаз у 84. за Бачку, а Милутиновић у 59. минуту за ЧСК.  Жути картони: Медић, Масалушић (Бачка 1901), а Јовић, Станић, Митовић, Вујошевић (ЧСК).

БАЧКА: Габрић 6,5, Киш 7, Масалушић 6,5, Орчић 6,5, Тумбас 6,5, Матијевић 7, Крмар 7 (Симић), Лазић 6,5 (Шотмаз 7,5), Манојловић 7, Бјелобрк 7 (Нађ), Медић 7,5.

ЧСК: Митовић 6, Милутиновић 7,5, Иветић 7 (Вујошевић 6,5), Мршић 6,5, Балиновић (Лешко 6,5), Ерчић 7,5, Танасић 7, Јовић 7, Дуњић 7, Станић 7 (Рачић), Шљиванчанин 7.

Омладинац-Раднички (З) 0:0

У Новим Бановцима, диван амбијент.Преко 250 гледалаца, добра утакмица, уз спортско навијање и одлично суђење.А, ривали, домаћи Омладинац и зрењаниски Раднички.Гости су покушали да направе изненађење.Погодили стативу из слободног ударца.И стално играли на контре.А,  домаћини прилику да остваре, убедљивију победу.Какве су шансе имали Мојсиловић, Иветић, а поготово Лежаић.

У натавку, доста, бољи фудбал.На крају, ипак, заслужена подела бодова. Мада су домаћини, били  много бољи ривал.

И. Митровић - Б. Рокнић

НОВИ БАНОВЦИ: Стадион Омладинца, гледалаца 250, судија Јекнић (Палић).Жути картони: Рогановић, Живковић (Омладинац), Руњевац, Киш, Матић, Јефтић (Радички). 

ОМЛАДИНАЦ: Јагодић 7, Иветић 7, Рогановић 7, Мојсиловић 7, Живковић 7, Хаска 7, Секулић 7 (Радовић), Лежаић 7 (Бићанин), Шашић 7, Спасић 7, Радојчић 7.

РАДНИЧКИ: Ђурић 7, Милин 7, Бјелица 7, Грбић 7, Јованов 7, Киш 7, Лисичић 7, Миливојев 7 Матић), Крстинић 7 (Јрфтић), Вукеља 7 (Ђокић), Руњевац 7.

Хајдук - Динамо 1945  1:0 (0:0)

У судару до овог кола непоражених екипа Хајдук је заслужено славио „минималцем“. Сусрет какав се и очекивао:тврд, борбен, са мало правих прилика за гол. Домаћин у првом делу опрезан, није желео „грлом у јагоде“, а гости стрпљиви, вребали су прилику из контре и једну такву је дочекао у 36. минуту када  се Арбутина нашао у шеснаестерцу домаћина и са неких десетак метара по средини гола шутирао, али  непрецизно.

У другом полувремену изменама је покушао да промени однос снага на терен тренер Куљана Драган Ивановић, па у игру уводи Крстановића, Ивковића и Јованића. У првих десетак минута наставка тотална доминација Хајдука и у 55. минуту тренутак одлуке. Капитен Хајдука Давидов је ушао у шеснаестерац Динама и један од гостујућих играча га јке срушио. Судија Петровић је показао на „белу тачку“. Ретко се дешава да играч над којим је направљен пенал и изводи најстрожу казну, али капитен Куљана је преузео одговорност и погодио мрежу иако је голман Чановић прочитао његову намеру.

Гол домаћина приморао је  Панчевце да мењају начин игре, јер се нису мирили са поразом. Имали су након примљеног гола  више лопту у свом поседу, али без изгледних прилика за гол.  Најближи изједначењу били су у последњим тренуцима сусета, када је након прекида лопту главом захватио Трајковић, али је завршила крај гола.

Ђ. Бојанић

КУЛА: Стадион „Милан Средановић“, гледалаца 300. Судија: Петровић ( Шајкаш). Стрелац : Давидов у 55. минуту (из једанаестерца). Жути картони: Бабић, Тутњевић и Веселиновић ( Хајдук), а Јањовић ( Динамо). Црвени картон: Јањовић ( Динамо).

ХАЈДУК: Браћ -, Бабић 7, Тутњевић 7, Томовић 7, Миликић 6 ( Крстановић 6), Бабовић 6 ( Ивковић 7), Давидов 8, Јухик 6 ( Јованић 6), Веселиновић 7, Којичић 7, Рајковача 7.

ДИНАМО: Чановић 7, Марковић 6, Дашић 7, Кркобабић 7, Недучић 7, Трајковић 7, Арнаутовић 6 ( Рашић 6), Јеремић 6, Ђорђевић 6 ( Петровић -), Арбутина 6 ( Ђокић 6) и Јованчић 8.

Цемент - Раднички (СМ) 0:0

Сремски дерби завршен је без победника. Цементаши су имали више лопту у поседу, међутим стрелци се нису прославили. Гости су дошли са намером да не прими гол, у томе су и успели. Пред крај утакмице Цементаши су кренули још агресивније, међутим чврста одбрана Митровчана предвођена голманом Ромићем није се дала изненадити.

Б. Старчевић

БЕОЧИН: Стадион Цемента, гледалаца око 200, судија: Зељковић (Црвенка). Жути картони: Стојаковић, Павловић, Лалић (Цемент), а Вуковић, Петровић, Перовић (Раднички СМ). Црвени картон: Поповић (Цемент).

ЦЕМЕНТ: Ђурикин 7, Поповић 7, Стојаковић 7, Зоговић 8, Бајић 8, Крстић 7 (Станчетић 6,5), Павловић 7, Соковић 7 (Лалић 6,5), Вемић 7, Кавчић 7, Хађинац 7 (Зличић 6,5).

РАДНИЧКИ (СМ): Ромић 7, Несторовић 7, Триван 7, Не. Петровић 7, Џибрић 7, Митровић 8, Перовић 6, Вуковић 6 (Ковачевић 6), Херцег 6 (Јанковић 6), Ракић 6, Воларевић 6 (Илић 6).

 

Сигурни  Пригревичани: Братство - Раднички (НП) 3:0 (1:0)

Предвођени сјајним капитеном Срђаном Вуковићем Пригревчани су остварили сигурну победу над солидном екипом Радничког. Домаћин је повео у 26. минуту, а поготку је претходила мајсторија Вуковића који је центрирао лопту и на другој стативи пронашао Србијанца, а овај главом неометан са око шест метара послао иза леђа Ђурића.

У наставку Пригревчани диктирају висок ритам, а у 50. минуту поново је на сцени Вуковић. Акција коју је започео Станковић, додао лопту до Вуковића а овај погодио Швеља који је неометан примио лопту и послао је у мрежу. За коначних 3:0 поставио је Вуковић који је мајсторски извео слободан ударац у 62. минуту и матирао гостујућег голмана.

Фото: В. Јанковић

Ј. Бањац

ПРИГРЕВИЦА: Стадион Горан Несванулица “Клипи”, гледалаца: око 200, судија: Арсић (Нови Сад). Стрелци: Србијанац у 26. Швељо у 50. и Вуковић у 62. минуту. Жути картони: Николчић, Петрић, Шавија, Цветковић, Спајић (Раднички НП).

БРАТСТВО 1946: Ићитовић, Леђанац 7, Вејновић 8, Вуковић 9, Бајчев 7, Мартиновић 7 (Сремчевић 7), Бурсаћ 7 (Макар), Швељо 8, Србијанац 7, Станковић 8, Стаменковић 7 (Носковић 7).

РАДНИЧКИ (НП): Ђурић 6, Качар 6, Николчић 6, Кнежевић 6 (Цвејић 6), Петрић 6 (Видовић 6), Мићановић 7, Шавија 7, Пејчин 7, Митровић 6 (Спајић), Цветковић 7, Дујић 6.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести