Србија (до 21) има потенцијал и за европски трон

Фудбалска Србија и те како има разлога да буде задовољна оним што су у квалификацијама за Европско првенство 2019. године, чији домаћини ће бити Италија и Сан Марино, приказали изабраници селектора Горана Ђоровића.
Srbija do 21 godine/Fudbalski savez Srbije
Фото: фсс.рс/ Екипа Србије која је закључила Квалификције за ЕП младих

Са скором од осам победа и два ремија, “орлићи” су изборили директни пласман на завршни турнир првенства Старог континента, пленећи одличним играма и резултатима. Практично, два кола пре краја надметања у групи, капитен Вукашин Јовановић и саиграчи обезбедили су пласман, а потврдили су га ремијем на “Карађорђу” против Аустрије. Последњи сусрет с Јерменијом, одигран такође у Новом Саду, није имао такмичарски значај, па је селектор шансу пружио младићима који су имали мању минутажу кроз квалификације. Иако су били много бољи ривал и пропустили доста прилика утакмица је завршена без голова.

- Задовољан сам, како не бих био - рекао је по завршетку утакмице с Јерменијом Ђоровић. - Пружио сам прилику репрезентативцима који су до сада мање играли, а они су у потпуности испунили све оно што смо од њих очекивали. Доминирали су и једино што је изостало били су голови. Током овог циклуса ишли смо од утакмице до утакмице, корак по корак, и на крају остварили оно што се од ове селекције и очекивало. Осим Србије, на Еуро су се пласирали  и репрезентације Италије, Немачке (бранилац титуле), Белгије, Хрватске, Данске, Енглеске, Француске, Румуније и Шпаније. За преостала два места, после две утакмице баража, бориће се четири најбоље другопласиране екипе.


У петак жреб за бараж

Четири најбоље другопласиране екипе из квалификација су селекције Аустрије, Грчке, Пољске и Португала, које ће се борити за две преостале визе за Европско првенство. Жреб за доигравање је у петак, у Ниону, у 13 часова. Утакмице се играју 12. и 20. новембра.


Србија ће за ЕП моћи да рачуна на јак састав, јер младићима који су изнели терет у квалификацијама придружиће се највероватније Андрија Живковић, Никола Миленковић, Саша Лукић, Немања Радоњић и тренутно повређени Марко Грујић. То, опет, може да говори у прилог тврдњи да ће наша земља имати веома респектбилан састав у Италији и Сан Марину, способан да се упусти у отворену битку и за титулу најбољег на нашем континенту.

На завршном такмичењу учествоваће 12 најјачих селекција које ће бити распоређени у три групе од по четири члана. Европско првенство играће се од 16. до 30. јуна следеће године, а италијански градови домаћини биће Болоња, Ређо Емилија, Ћезена, Трст и Удине, као и Серавале у Сан Марину. Утакмице у групама на програму су од 16. до 24. јуна, полуфинале се игра 27. јуна, а финале 30. јуна 2019. године.

А. Предојевић

Група 7

1. Србија

10

8

2

0

23:5

26

2. Аустрија

10

7

1

2

25:7

22

3. Русија

10

6

1

3

25:13

19

4. Јерменија

10

2

3

5

9:16

9

5. Македонија

 10

2

1

7

17:24

7

6. Гибралтар

 10

1

0

9

2:36

3

 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести