Србија нерешено са Јужном Корејом

Репрезентација Србије ремијем против Јужне Кореје (1:1) завршила је успешну годину у којој је обезбедила пласман на Мондијал у Русији.
Adem Ljajic/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Након победе против Кине, у другом озбиљнијем тесту орлови су остали непоражени против Јужне Кореје, такође учесника СП, па је тако окончана азисјка турнеја на позитиван начин уз солидну финнаисјку добит. Подмлађени састав орлова оставио је солидан утисак, могао је и до тријумфа да домаћину није поклоњен пенал. Било како било поуке са ових наступа се морају извући, јер одбрана не делује сигурно, пуно шанси стварају ривали. У наредном периоду треба решити питање избора селектора и онда почети озбиљне припреме за Мондијал.

В.д. селектора Младен Крстајић опет је изгурао своју идеју о тиму који чини складан спој младости и искуства. Начинио је велики број измена у односу на дуел са Кином, а међу стартере је поставио четворицу златних орлића са Новог Зеланда (Максимовић, Живковић, Грујић и Савић - Милинковић). Одбраном је командовао Ивановић, а напад је први пут од првог минута предводио Пријовић.

Кренули смо високим пресингом, и није дуго прошло од почетка сусрета да "орлови" припрете ривалу. Ценаршут Обрадовића са левог крила Марко Грујић је дочекао волеј ударцем, а снажан покушај није био и прецизан. Публика је била расположена и распевана, подржавала је агилан наступ својих љубимаца. Тактички одговорни, у формацији “4-4-2”, успевали су да примире покушаје "орлова" да се пробију кроз средину, а притом су често преко офанзивних бекова освајали простор, али смо их некако “укротили” на двадесетак метара од Стојковићеве мреже.


Капитен Ивановић уКлубу 100”

Велики јубилеј за капитена орлова Бранислава Ивановића. Против Јужне Кореје одиграо је стоти сусрет у националном тиму. Пред интонирање химни, уприличена је мала свечаност. Председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза уручио је дрес поводом 100. наступа за државни тим, а први човек корејског Савеза цвеће. Ивановић се тако придружио у “Клубу 10” Сави Милошевићу и Дејана Станковићу уз огромне изгледе да у наредном период постане и рекордер по броју мечева у репрезентацији.


Лепу акцију Србије у 20. минуту завршио је Млинковић-Савић недовољно прецизним ударцем. Опасно смо претили и у 27. минуту из слободног ударца са око 18 метара. Љајић је лукаво шутирао али је Чо Хјун ефекетном интервенцијом сачувао гол.

У отвореној утакмици финиш полувремена обележиле су две прилке домаћина преко Сона али је оба пута Стојковић био на висини задатка.

На старту другог полувремена измена на голу Србије, прилку је уместо Стојковића добио Дмитровић. Слика на терену се није променила, ређали су се напади на обе стране, али не и праве шансе.

Филигранском акцијом у 58. минуту Србија стиже до вођства. Ишла је лопта муњевито, неколико играча је разменило пасове да би на крају Милинковић-Савић “спојио” Љајића са голом који је рутински гађао за 0:1. Велика радост у табору орлова није трајала дуго. Кинески арбитар Ма Нинг није се прославио у 62. минуту када је благи контакт Вуковића са једним од нападача домаћина окарактерисао као прекршај за пенал. Негодовали су наши играчи, јер су заиста оштећени, али резултат је изједначен. Чеол је са беле тачке преварио Дмитровића.

Разљутио је орлове овакав развој ситуације појачали су ритам, али је домаћин могао до другог гола, у 74. минуту када је сјајно Дмитровић одбранио ударац Сона. Исти актери неколико минута касније имали су нови дуел и опет је наш голман изашао као победник. Нешто касније запретио је Андрија Живковић после соло акције али без крајњег ефекта.

Победника на крају није било, што је можда и најреалнији исход, без обзира на велики број шанси домаћина који из из сумњивог пенала обезбедили реми.

З. Рангелов

Јужна Кореја Србија 1:1 (0:0)

Улсан - Стадион: “Улсан мунсу”. Гледалаца: 30.000. Судија: Ма Нинг (Кина). Стрелци: Ку Ја-Чеол у 62. минуту ( једанаестерац) за Ј. Кореју, Љајић у 58. минуту за Србију. Жути картони:-

Јужна Кореја: Чо Хјун-Ву 7, Чо Чул-Сун 7, Јанг Хјун-Су 6, Ким Јонг-Ггвон 7, Ким Мин-Ву 7, Квон Чанг-Хун 7, Јунг Ву-Јанг 6, Ки Сунг-Јуенг 7, Ли Ђае-Сунг 7, Ку Ја-Чеол 7 ( Ли Кен Хо), Сон Хеунг-Мин 7.

Србија: Стојковић 7 (Дмитровић 8), Рукавина 7 (Аксентијевић), Ивановић 7 (Вељковић), Вуковић 6, Обрадовић 6, Максимовић 6, Грујић 6, Живковић 7 (Радоњић), С. Милинковић-Савић 7 (Гаћиновић), Љајић 7, Пријовић 6.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести