Србија победом у Бечу може да овери пласман на Светско првенство

Пре равно девет година орлови су под командном палицом Радомира Антића раширили крила баш у Бечу, прегазили ривала (3:1) и била је то прекретница на путу за Мондијал у Јужној Африци.
srbija bec, fss
Фото: Фудбалски савез Србије

Времена се мењају и сада ће национални тим Србије дочекати стадион „Ернс Хапел“ декорисан многобројним нашим обележјима и навијачима, али смо сада у далеко повољнијој позицији, треба нам печат на визу са СП у Русији. Три бода против отписаних и прилично ослабљених Аустријанац решавају све енигме и доносе велики успех чети селектора Муслина.

„Као и обично репрезентација Србије је у Беч дошла да игра на победу. Урадићемо све да узмемо три бода иако је то лакше рећи него урадити. За мене је Аустрија била на почетку најопаснији противник, али се из неког разлога то није испоставило као тако. Имали су одличне играче, али не и резултат. Биће врло тешка утакмица и поред кадровских проблема верујем мојим момцима да ће одиграти квалитетно, баш као што су то радили и досад. Очекујемо много наших навијача. Хтео бих да апелујем да навијају лепо, коректно, за нас а не против противника. Прижељкујем леп амбијент, а нека бољи победи“, истакао је селектор Муслин на прес конференцији на стадиону „Ернст Хапел“.

Новинаре је занимало и да ли сукоби унутар аустријске селекције могу да олакшају посао орловима у мечу где нам требају сва три бода.

„Неки пут се деси да екипа која има проблеме настоји да покажу максимум. Овај меч је мач са две оштрице. Ови који су остали могу да одиграју и боље некад од оних који су били у првом плану. Не рачунамо на њихову ослабљеност већ на наш квалитет који имамо“, узвратио је Муслин.

Иако су одавно испали из трке за Мондијал имаће Аустријанци своју „рачуницу“, уосталом приписно су нас намучили у Београду.


Костић под упитником

Офанзивни везиста Филип Костић има проблема са повредом, а Муслин је истакао да је играч ХСВ-а и под знаком питања, али да није искључено да ће истрчати на терен.

„Филип је добро што се повреде тиче, мало је питање физичке припреме. Тренирао је али не пуном снагом, након тренинга ћу одлучити да ли ће бити у екипи или не“, објаснио је Муслин.


„Растерећени су, али ће желети да победе пред својим навијачима. Они су такмичари, победници. Ми хоћемо на Мондијал, с тим да имамо право на једну грешку јер последњи меч у квалификацијама са Грузијом играмо у Београду“, истакао је Муслин.

Фото: Фудбалски савез Србије

Капитен Бранислав Ивановић је потврдио да је репрезентација спремна за сва искушења у Бечу.


Дипломата Муслин

Занимљиво питање Муслину је поставио немачки новинар, да ли би волео да има у тиму двојицу аустријских репрезентативаца са српским коренима, Драговића и Арнаутовића.

„Свакако би обојица могла да играју за нашу репрезентацију да имају право, али ја сам задовољан овим играчима које имам“, дипломатски је одговорио Муслин.


„Сви смо физички спремни. Имамо пар здравствених проблемчића, али сви који изађу биће спремни, мотивисани и сви до једног једва чекамо да утакмица почне. Имамо доста различитих и квалитетних играча. Сигуран сам да ће три играча у последњој линији одбране за које се одлучи селектор дати допинос добром резултату“, поручио је Ивановић.

Пред орловима је прва меч лопта вредна одласка на Светско првенство.

„Променили смо генерацију након Мондијала 2010 и време јенеопходан фактор да екипа сазри. Ми смо у овим квалификацијама показали ниво игре који је потребан за Мондијал. Завршница увек доноси притисак, а он се брише квалитетном партијом. Чекамо оверу пласмана на Мондијал, али са речи треба прећи на дела. Знамо колико ће против Аустрије то бити тешка утакмица, то је једина истина“, завршио је Ивановић.

Дуел у Бечу почиње сутра у 20,45 сати а судиће Чех, Павел Краловец.

З. Рангелов

Пикси: Ми се питамо, из Аустрије идемо у Русију

Фото: Фудбалски савез Србије

Легендарни српски фудбалер Драган Стојковић Пикси поручио је вечерас да је уверен да ће Србија савладати Аустрију у Бечу и пласирати се на Мундијал у Русију.

"Не пружа се често прилика да играш на Мундијалу, можда само једном у каријери. Верујем у овај наш тим, знају да играју такмичарски, показали су то кроз целе квалификације. Ми се сутра питамо и уверен сам да ћемо победити и пласирати се на Мундијал", рекао је Стојковић новинарима у Бечу где је дошао уживо са пружи подршку изабраницима Славољуба Муслина.

Он је додао да је, што се њега тиче Србија већ у Русији, али да разуме позицију играча и стручног штаба који не желе да се опуштају док и теоретски бе обезбеде пласман.

На питање где Србију види у Русији легендарни капитен се насмејао и рекао:

"У Москви или неком другом граду", нашалио се Стојковић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести