Србија почела припреме за Мундијал, тренирао и Настасић

СТАРА ПАЗОВА: Фудбалска репрезентација Србије окупила се данас у Кући фудбала у Старој Пазови и почела припреме за Светско првенство у Русији.
Fudbalska reprezentacija Srbije foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Селектору Младену Крстајићу се првог дана на располагање ставило свих 27 фудбалера са проширеног списка играча. Крстајићеви изабраници су одрадили и први тренинг на терену "Мишел Платини", а међу њима је био и Матија Настасић чији наступ на Мундијалу је због повреде још неизвестан, док је због утакмице протеклог викенда поштеђен нападач Фулама Александар Митровић. 

Репрезентација Србије ће боравити у Старој Пазови до недеље када путује на завршни део припрема у Аустрију, где ће остати седам дана и одиграти пријатељске утакмице против Чилеа и Боливије. 

Митровић: Циљ да прођемо групу, гладан сам голова као вук

СТАРА ПАЗОВА: Репрезентативац Србије Александар Митровић изјавио је данас је примарни циљ пролазак групне фазе на Светском првенству у Русији и да ће предстојеће припреме искористи да се што више поради на детаљима.

"Мислим да је пласман на Мундијал велики успех, а први циљ је да се прође група. Већ смо се упознали са новим селектором. Никад није доста уигравања, јер увек можемо да се што боље спремимо", рекао је Митровић новинарима после тренинга у Старој Пазови. Према његовим речима, успех са Фуламом који је остварен пласманом у Премијер лигу оставља иза себе, а у репрезентацији налази мотив за период који долази. 

"Сто посто сам фокусиран за репрезентацију о којој нисам размишкјао док нисам завршио посао у Фуламу. Сад ми је мотивација на Србији. Физички се никад боље нисам осећао. Играње у Фуламу доноси ми самопоуздање, голове и доста утакмица у ногама и то искуство ћу пренети овде", рекао је Митровић. 

Како је рекао, голова му никад није доста, јер увек осећа глад за њима. "Голови су као дрога, што их више постижеш више си гладан као вук. 

Екипа је пренела на терен замисли Јокан овићи. Нисам ја херој Лондона. Екипа је најважнија, а појединци су ти који некад искаћу", рекао је Митровић. 

Крстајић: Чекамо Настасића, морају да играју најспремнији

Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић изјавио је данас да још увек није сигуран да ли ће Матија Настасић бити спреман до почетка Светског првенства. 

"Још немамо дефинитивну процену за Настасића и сачекаћемо да видимо још. Он је један од играча са којим не смемо да ризикујемо јер морају да иду најспремнији", рекао је Крстајић новинарима у Старој Пазови. 

Како наводи, прву утакмицу на припремама у Аустрији, против Чилеа, Србија ће играти у комбинованом саставу. "Прву утакмицу ћемо комбинован. Морамо да сачувамо играче за утакмице које долазе", рекао је Крстајић. 

Он је рекао да ће бити на мукама када је реч о коначном списку за Мундијал. 

"Биће тешко одредити списак, али сачекаћемо да видимо шта и како. Бице много теже него са 35", рекао је Крстајић. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести