Казахстан бољи од Србије у полуфинали ЕП у футсалу (1:3)

Футсал репрезентација Србије није искористила прилику да се у мећу против Казахстана пласира у полуфинале ЕП у футсалу у Словенију, као ни да се реваншира Казахстанцима за пораз у Београду на претходном првенству.
futsal
Фото: ФСС

Наиме, Казахстанци су у изузетно узбидљивој утакмици славили  и са три постигнута гола, наспрам једног наших фудбалера, заслушено су отишли у полуфинале.

Ток утакмице могли сте да пратите на нашем порталу:

Фудбалери Србије од старта нису показали респект према Казахстанцима, те су жустро почели меч и већ на почетку имали су прилику. Рајичевић је шутирао по земљи, али је погодио стативу.

У четвром минуту Рајичевић је чак три пута шутирао, два пута се лопта одбила од голмана Игите, а трећи пут је отишла преко гола.

У петом минуту Даглас је сам био испоред гола Србије али није успео да захтвати лопту.

После полуконтре Србија је имала иѕгледну шансу. У петом минуту Коцић је изнео лопту, упослио Рамића, али је овај био непрецизан.

1:0 за Казахстан. Жаманкулов је у седмом минуту натрчао на лопту која се након слободног ударца одбила од голмана Аксентијевића и није имао проблема да затресе мрежу.

У 9. минуту Томић је снажно шутирао са око седам метара, али је лопта отишла поред гола.

Рајчевић шутира у 12. минуту, после грешке Казахстанаца, али голман Игита успева да ухвати лопту.

Нургожин у 13. минуту упутио је лоб ударац, пребацио Аксентијевића и погодио пречку.

Само минут касније, узвраћа Рајчевић, али погађа стативу.

Даглас је имао контру у 18. минуту, али му је Аксентијевић одлично скратио угао, тако да казахстански фудбалер није имао решење.

Пар секунди пре краја полувремена, Даглас је шутирао са дистанце, али је Аксентијевић био сигуран.

Почело је друго полувреме:

У другом минуту другог полувремена, Коцић је изузетно јако шутирао, али је голман Игита успео да спасе мрежу.

2:0 за Казахстан. У 3. минуту другог полувремена, Казахстанци су постигли и други гол. Тејнан је шутирао после додавања Дагласа, и био је прецизан. Претходно је Тејнан направио прекршај над Коцићем који судије нису свирале. Лопта је дошка до Дагласа који је повукао ка нашем голу, упослио је Тејнана који је искоса са десне стране прецизно шутирао.

Две сјајне прилике за Србију у четвртом минуту наставка меча. Након корнера, Рајчевић шутира два пута и оба пута се лопта одбија од голмана Игите.

У 9. минуту се истакао Аксентијевић који је спречио јак ударац Дагласа. Србија покушава да достигне предност, али се Казахстанци изузетно добро брание и прете из контри.

Рајчевић је у 11. минуту другог полувремена имао изузетну шасну. По земљи је јако шутирао у десни леви угао гола Касахтана, али је Игита буквално направио параду и сачувао мрежу.

13. минут и нова шанса за Србију. Коцић је прелепим дриблингом избацио одбрану Казахстана, додао Матијевићу који је нашао самог Радовановића испред гола, али је Игита блокирао његов ударац.

Минут касније, Даглас умало да повећа предност. Након корнера добија лопту на око седам метара од гола искоса. Без чувара, имао је прилику да шутира како жели, али је лопту упутио преко гола.

Пет и по минута пре краја меча, Србија игра са Коцићем као "летећим голманом".

ГОООЛ Минут касније, тактика се исплатила.Рајчевић добија лопту и незаустављиво је шаље под пречку. Нада за Србију. Разлика се смањена.

Какав потез Коцића! На три минута пре краја, са око десет метара шутира снажно и погађа саме рачве гола Игите.

На минут пре краја, неколико покушаја српских играча из даљине, али се све лпоте одбијају од казахстанске одбране.

3:1 за Казахстан. Неколико секунди пре краја лопта се одбија до Дагласа који није имао проблема да је са преко пола терене пошаље у празан гол јер је Србија играла без голмана.

Р. Д.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести