Срђан Благојевић, тренер Инђије: Не јуримо трон, уживамо у сваком тренутку

Фудбалери Инђије у војвођанском дербију прволигаша убедљиво су савладали екипу ТСЦ из Бачке Тополе (4:0) за који су многи тврдили пред старт сезоне да ће се прошетати ка српској елити.
indjija
Фото: Фудбалери Инђије, фото: Приватна архива

Инђија се нашла на том путу и то на спектакуларан начин је стигла до високе победе. Не само партијом у дербију са Топочанима, него од почетка првенства лепом игром Инђици никог не остављају равнодушним.

„Сјајан резултат, велика победа као награда свима у клубу за позитиван и поштен однос према послу којим се бавимо. Честитке, пре свих, заслужују играчи, јер су они главни протагонисти. Ми, остали смо ту да им помогнемо и да их усмеримо. Победа од 4:0 нам је показала пуно добрих ствари, али и поред тога и неке слабости, које озбиљна екипа не би смела да има. Ако тежимо, а тежимо, да будемо озбиљна, такмичарска екипа, која уз допадљив фудбал долази до резултата, неке ствари не би смеле да нам се дешавају. Резултат је феноменалан, али и превисок, јер је и гост заслужио да дође до погодка. Нисмо од оних стручних штабова код којих је код пораза све лоше, а код победе све сјајно. Објективно ћемо изанализирати сва догађања и усавршавати позитивне, а покушати да отклонимо негативне моменте. За то нам је потребна стабилност, објективност и посвећеност“, рекао је тренер Срђан Благојевић.

Стратег лидера прволигашког каравана је истако да им прво место није приоритет.

„Без жеље да испаднем патетичан после високе победе, нама се прво место не поставља као приоритет. Ми не јуримо трон, већ сами себе. Такмичимо се са самим собом. Сваки дан нам доноси нове изазове и ми морамо да одговоримо на њих. Улазимо већ у период када ће нас сви посматрати на веома озбиљан начин и покушати да нас скину с прве позиције. Сами смо заслужни за то, али то доноси нове препреке и још веће изазове. Желимо да уживамо у сваком тренутку ове трке, да радимо и гледамо како напредујемо. Колективно и индивидуално. Биће свега и свачега до краја. Ниједна победа није посебно вредна, ниједан пораз није фаталан. Смењиваће се и једно и друго сигурно. Једино што је битно је упорност и храброст да се настави овим путем. Онда ће победе бити чешће а порази ређи.“

После дугог низа година и публика је осетила нове вибрације који се шаљу са овдашњег стадиона. У нешто бројнијој посети него претходних сезона су могли и играчи да уживају.

„Захваљујемо се публици која је дошла у већем броју него иначе и помогла нам да победимо фаворизоване госте. Не сумњам да ће и у наредном периоду препознати труд који сви улажемо и пружити подршку долазећи у још већем броју. Свима нам то много значи“, истако је Благојевић.

С. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести