Срђан Жакула радиће поново у Војводини као тренер голмана

Навијачи Војводине и те како су ценили голманско умеће Срђана Жакуле и били су сигурни и мирни док је он стајао између статива Вошиног гола.
д
Фото: ФК Спартак

Популарни Жак био је посебно мајстор за одбрану једанаестераца и не једном је, управо томе захвљујући, тим из Новог Сада стизао до сјајних резултата. Уосталом, врсни голман био је део Вошиног тима који је, први пут у историји клуба, стигао до трофеја намењеног победнику Купа (2014. године), а био је учесник легендарне утакмице у Торину, када су црвено-бели до ногу потукли (4:0) фаворизовану Сампдорију у квалификацијама за Лигу Европе.

- У Спартак сам отишао заједно с тренером Александром Веселиновићем, чији је помоћник тада био Владимир Гаћиновић, а одличну сарадњу имао сам са спротским директором Љубишом Дунђерским, који се такође недавно вратио у Нови Сад - присетио се Жакула, човек који је рођен пре 42 године у хрватском граду Кореници. - Добро смо радили и отуда су наишли и потоњи успеси Спартака. После сам сарађивао и са Предрагом Роганом, а у последње време и са Владимиром Бучаом, а нека заједничка идеја-водиља била нам је промоција младих, такозваних “бонус” играча. То се односило и на голмане, па смо у недавно завршеном првенству могли да рачунамо на још увек неискусне Дујмовића, Дубљанића и новопридошлог Вуканића. Није ми било једноставно да их изведем на прави пут, али је срећа била у томе што су сви они били послушни и упијали су савете које сам им давао.

Жакула је и на новом послу више него успешан, а из његове “радионице” у Суботици изашли су Милош Остојић, данас чувар мреже Напретка, као и, у новије време, тројица већ поменутих младих чувара мреже. И не само то: Срђан је био део стручног штаба “плавих голубова” када су успели да елиминишу Спарту из Прага, такође у квалификацијама за Лигу Европе, уписавши један од највећих успеха у европској конкуренцији.  Брзо су пролетеле године, па се наш саговорник данас поново обрео у редовима Војводине и у наредном периоду бринуће о форми њених голмана, као део стручног штаба Славољуба Ђорђевића.

- Вратио сам се и видим да ми ни у Новом Саду неће бити једноставно. Ту не мислим на голмане, јер Војводина може да рачуна на квалитетне чуваре мреже какви су Вуклиш, Симић, Тороман, па и млади Дражић. Проблем је, по мени, то што још увек не знамо ко ће да остане из прошлогодишње екипе и с каквим тимом ћемо да уђемо у нову сезону. Искрено, надам се да ћемо успети да сачувамо фудбалере попут Вукадиновића и Човића, али је сигурно и то да ћемо се, сви ми у клубу, трудити да младићи поникли у нашој омладинској школи, испливају у први план и афимришу се на суперлигашкој сцени. Настављамо, дакле, с подмлађивањем црвено-белих и надам се да ћемо на том путу да имамо доста успеха - додао је Жакула.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести