СРПСКА ЛИГА - ГРУПА ВОЈВОДИНА Кабел протутњао Челаревом

ЧСК Пивара - Кабел 0:5 (0:2)
Kabel - Mladost
Фото: Фудбалери Кабела су били веома ефикасни, фото: Д. Иванић

Гости из Новог Сада су запретили већ у првом минуту. Владић је шутирао са 12-13 метара али је лопта завршила поред леве стативе гола голмана Студена у гол-ауту. Четири минута касније поново су гости били у ситуацији да дођу у вођство. Овога пута је шутирао Петровић са ивице шеснаестарца али је лопта погодила леву стативу гола голмана Студена и завршила у пољу.

У 25. минуту забележили смо још један покушај гостију да постигну гол. Караћ је са двадесетак метара, али је лопта завршила изнад гола у гол-аут. Новосађани су своју иницијативу успели да материјализују у 26. минуту. Владић је шутирао са 13-14 метара по земљи а лопта је завршила у мрежи за вођство Кабела од 1:0.

У последњем минуту првог полувремена Новосађани су повели са 2:0. Након напада по левој страни лопта је убачена у шеснаестерац домаћих, а Караћ је са све 5-6 метара погодио небрањени део мреже.

Тек што је почело друго полувреме у 48. минуту “резервиста” Велемир је искористио конфузију у редовима домаћих и са ивице шеснаестерца послао лопту у мрежу за вођство од 3:0. Два минута касније Караћ се уписују по други пут у листу стрелаца. Нападач Новосађана је упутио шут за ивице шеснаестерца, а лопта је завршила у десном доњем углу голмана Студена за вођство Кабела од 4:0. Коначан резултат утакмице постигао је Владић у 55. минуту када је 12-13 метара погодио леви угао гола Челаревљана. Домаћи су покушали преко Шљиванчанина у 60. минуту, али је лопта завршила изнад гола голмана Пилиповића у гол-ауту.

До краја утакмице забележен је још један покушај Новосађана да увећају вођство. У 65. минуту Илић је упутио ударац ка голу са двадесетак метара али је лопта отишла изнад гола у гол-аут.

М. Ђ. Кременовић

ЧЕЛАРЕВО: Стадион ЧСК пиваре, гледалаца око 300, судија: Зељковић (Црвенка). Стрелци: Владић у 26. и 55. Караћ у 45. и 50. Велемир у 48. минуту Жути картони: Загорчић, Балиновић, Ђекић (ЧСК), а Фимић (Кабел).

ЧСК ПИВАРА: Студен 6, Иветић 6 (Вујошевић 6), Ерчић 6 (Ђекић 6), Балиновић 6, Јованић 6, Рачић 6, Јовић 6, Танасић 6, Загорчић 6 (Зељковић 6), Станић 6, Шљиванчанин 6.

КАБЕЛ: Пилиповић 7, Деветак 8, Илић 7, Вучковић 7, Пантелић 7 (Велемир 7), Владић 8 (Богданић), Караћ 8, Пејић 7 (Клајић 7), Кнежевић 7, Фимић 7, Петровић 8.

Динамо – Омладинац 0:1  (0:0)

Током целог сусрета домаћи фудбалери имали су више лопту у поседу, али су гости из Нових Бановаца заслужено освојили бодове. Пулени тренера Петра Дивића покушавали су да дођу до гола и прилике, али је гостујући тренер Драган Стевановић поставио добру и непробојну тактику пред својим голом.

После три минута игре Лежаић је са неких двадесет метара шутирао, а Чановић добро реаговао и одбранио свој гол.  Прву прилику за домаћине имао је Арбутина када је са неких пет метара слабо шутирао.

До одласка на одмор домаћи фудбалери створили су још неколико прилика, али су Арбутина и Јованчић били непресизни пред голом Јагодића. У другом полувремену иста слика на терену гости се бране и из контранапада су покушавали да дођу до гола Чановића. После четири минута игре корнер за госте и после одбијене лопте Мојсиловић је са неких 16 метара из прве шутирао и кроз гужву успео да савлада немоћног голмана Чановића. Сигурном игром на средини терена гостујући фудбалери зналачки су трошили време и стварала се све већа нервоза код домаћих фудбалера који нису успели да искористе своје прилике да дођу до изједначења.

 Б. Стојковски

ПАНЧЕВО: Стадион градски, гледалаца: 350. Судија:Марко Гњатовић (Нови Сад). Стрелац:Мојсиловић у 49 минуту. Жути картони: Недучић, Рашић  (Динамо),  Лежаић, Мојсиловић, Радојичић (Омладинац). Црвени картон: Јованчић у 86 минуту (Динамо).

ДИНАМО: Чановић 7, Иличић 6. Марковић  6, Средојевић 6,5, Недучић 6,5 (Дашић -), Ђорђевић 6,5, Арнаутовић 6 (Стојановски -), Рашић 6,5, Арбутина 6,5, Јеремић 6 (Арсић 6), Јованчић 6.

ОМЛАДИНАЦ: Јагодић 7, Рогановић 7, Сарачевић 7,  Гајић 6,5 (Радовић -), Бићанин 7, Иветић 6,5, Пуљиз 6 (Мојсиловић 7,5), Лежаић 7, Шашић 6,5 (Спасић -), Радојичић 7,  Ранђић 7.

Раднички (СМ) - Дунав 4:1 (0:1)

У Хесни, диван амбијент, близу 300 гледалаца, добра утакмица, уз спортско навијање и одлично суђење.А, ривали, домаћи Раднички и старобановачки Дунав. Гости су покушали, са тактиком ићи на контре, да направе изненађење, а домаћини прилику да остваре, победу.Гости ипак, срећнији, у првом полувремену. Најмањи играч у гостујућој екипи Дрча постигао је гол из петерца домаћина после изванредно набачене лопте из корнера. Пре тога Хеснерци су постигли гол .Али, судија Николић, је сматрао да је Вуковић био у „чистој“ офсајд позицији.

У наставку, домаћини су кренули  много ангажованије.Голман гостију Јефтић има пуне руке посла.Домаћини шутирају из свих позиција.И, у 60. минуту Перовић је поравнао резултат. На пас Ракића Перовић је избио сам испред Јефтића. Уследила је варка тела Перовића, и лопта је отишла на једну страну, а Јефтић на другу страну.

У 70. минуту вођство домаћину донео је Перовић, после центаршута Џибрића. Перовић је, готово, из лежећег положаја са пет метара матирао Јефтића.У финишу утакмице, разиграни домаћини постижу још два гола.Оба пута код голова Ковачића и Вуковића изблизине, асистирао је Ракић.    

Б. Рокнић

СТРЕМСКА МИТРОВИЦА: Стадион Радничког, гледалаца 250, судија Николић (Ловћенац).Стрелци: Перовић у 60.и у 70, Ковачић у 86.и Вуковић у 90.за Раднички, Дрча у 32. минуту за Дунав.Жути картони: Томац, Стојисављевић (Раднички), Дошен, Ћурко, Миросављевић, Јефтић, Јаворац, Лазић (Дунав).  

РАДНИЧКИ: Ромић 7, Томац 7, Савићевић 7, Петровић – (Стојисављевић 7), Џибрић 8, Несторовић 7, Павишић 7, Ракић 9, Вуковић 9, Јанковић 7, Перовић 8.

ДУНАВ: Јефтић 7, Пантић 7, Дошен 7, Лазић 7, Јаворац 7, Миросављевић 7, Дрча 8, Ћурко 7, Спасић 7, Ратковић 7, Мирчетић 7.

Раднички (НП)  - Борац(С) 0:0

Осредња утакмица, у којој је Борац имао више изгледних прилика за постизање голова. Већ у другом минуту гости су били у шанси, али је нападач  Борца Чигоја однео лопту лево од голмана, па је изгубио могућност да  је пошаље у мрежу.

У 35 минуту нова прилика за госте, али је Ђурић избио лопту у корнер Удругом полувремену Раднички је играо ангажованије и опасније по гол Борца, али његови нападачи нису успели да свиоју предност претворе у гол.  Миловац је у 55 минуту погодио пречку Ђурића.

Судија је дозволио да голман гостију буде у истој жутој мајици као што су имали арбитри, што се сматра повредом правила. 

Ј. Вуковић

НОВА ПАЗОВА: Градски стадион, гледалаца око 300, судија Миклош (Суботица), жути картони: Шавија (Р), Лазић (Б).

РАДНИЧКИ (НП): Ђурић 8, Николчић 6, Видовић 6 (Рајак), Неоричић 6, Кнежевић 7, Качар 6, Чепрња 6(Митровић-), Мићановић 6, Цветковић 6, Шукунда 6 (Шавија 6), Миодраговић 9.

БОРАЦ (С): Опачић 7, М- Шушњар 6, Петровић 65, Недић 6, Цветковић 6, Комазец 6, Миловац 7, Чигоја 6, Дивљачки 6, А. Шушњар 6.

Братство - Црвена  звезда 4:2 (3:0)

Пригревчани су решили питање победника у првих 45 минута након које су имали вођство од 3:0: Први погодак постигао је Весковић у 14. минуту. Акција домаћина трајала је дуго јер је комплетна постава Новосађана била испред свога гола, а најмлађи првотимац Братства одлучио се на шут са око 19 метара и погодио горњи леви угао гостујућег гола. На 2:0 повисио је Стаменковић, а овом голу претходила лепа комбинација компелтног навалног тима Братства Бајчев је идеално центрирао,  а Стаменковић спровео лопту у мрежу.  На одмор се отишло са убедљивих 3:0, након што је Савановић у 39. минуту постигао погодак. У наставку нешто сажетија обострана игра, а гости су у 51. минуту преко Бањевића смањили на 3:1. Да би 10 минута касније Бурсаћ повисио на 4:1, а голеаду је затворио Стојчев у 83. минуту.         Ј. Бањац

ПРИГРЕВИЦА: Стадион Горан Несванулица - Клипи, гледалаца око 200, судија: Џомбић (Стара Пазова). Стрелци: Весковић у 14. Стаменковић у 26. Савановић у 39. Бурсаћ у 61 за Братство, а Бањевић у 51. и Стојчев у 83. минуту Црвену звезду. Жути картони: Вејновић, Вуковић, Бајчев, Станковић, Србијанац (Братство), а Лазовић, Трајковић (Црвена звезда).

БРАТСТВО: Ићитовић 7, Савановић 7, Вејновић 7,5, Вуковић 7, Бајчев 8 (Никић), Мартиновић 7 (Србијанац 7,5), Нешковић 7 (Бурсаћ 7,5), Сремчевић 7, Швељо 7, Станковић 7,5, Стаменковић 7,5.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кнежевић 6, Хајризи 6,5, Рацковић 6, Лазовић 6, Рађен 6,5, Бељански 6 (Бањевић 7), Игњић 6, Рајковић 6 (Костић 6), Стојчев 7,5, Милић 7, Илијин 6,5 (Блажић 6).

Младост(БЈ)  – Железничар 2:0  (0: 0)

Након неколико везаних пораза у купу и првенству пулени Саше Милановића  су у дуелу са Железничаром приказали квалитетну представу за фудбалске сладокусце.  У првом полувремену гости су били доста теренски изједначени али је Младост имала неколико полуприлика из којих није било погодака у мрежи Катанића.

У другом полувремену плаво-бели су кренули озбиљније и у 64.мин.запретили  из слободног ударца који је извео Гојковић.

Неколико минута касније бравура домаћих пред голом гостију и након асистенције Марића млади Паповић врхом копачке лобује истрчалог голмана гостију за вођство домаћих.

Иако са играчем мање јер је у 85 .минуту због друге јавне опомене искључен стрелац првог поготка Паповић,  уследило је неколико изгледних прилика домаћих од којих најбољу није искористио Ковачевић у 87.минуту када је поново асистент био Марић.      

М. Менићанин

БАЧКИ ЈАРАК: Стадион Ливадица, гледалаца: 150. Судија: Никола Петровић (Шајкаш).

Стрелци: Паповић у 69. и С.Ковачевић у 90. мин. Жути картони: М.Ковачевић и Паповић (Младост), Ђорђевић (Железничар). Црвени картон: Паповић (Младост).

МЛАДОСТ: Рајић 7, Папрић 7 (од 21.мин. Докић 7), М.Ковачевић 7 (од 70. мин. С.Ковачевић 7,5), Кочиш 7,5, Тодоровић 7, Ивановић 8, Вујовић 7, Гојковић 7,5, Марић 8, Стојшић 7,5 (од 60.мин. Стојисављевић 7)

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Катанић 6,5, Дринић 7 (од 46.мин. Д.Ковачевић 7), Сарајлин 6,5, Шобат 7,5, Ђорђевић 6, Симоновић 6,5 (од 80.мин. Спасковски -), Чоловић 6,5, Лукић 6,5, Трипковић 7,5, Станојковић 7 (од 68.мин.Шалипуровић 6,5), Радисављевић 6.

Хајдук 1912 – Бачка 1901 2:0 (0:0)

Осми узастопни тријумф убележили су „хајдуци“, потпуно заслужено, против најстаријег клуба на овим просторима - Бачке из Суботице. У првом полувремену гледаоци нису видели готово ништа, играло се углавном на средини терена, без иједне озбиљне прилике за гол.

Када је у другом делу стратег Хајдука Драган Ивановић пружио прилику Крстановићу и Миликићу, игра домаћих добила је знатно на брзини и већ у трећем минуту наставка уследио је гол. Давидов је прошао готово до гол-аут линије, вратио повратну лопту у петерац гостију, а најприсебнији је био Крстановић за 1:0.

Други гол уследио је после лепе акције домаћих. Играо се 65. минут и у празан простор лопту је добио Крстановић, ушао у шеснаестерац Суботичана и несебично је упослио младог Бабовића. Овај је шутирао с десетак метара, голман Бачке Јовић одбио лопту поново до Бабовића, који из „поправног“ погађа за коначних 2:0 за Хајдук. Куљани су тако задржали лидерску позицију, а голман домаћих Бојан Браћ је несавладан, ево, већ пуних 810 минута.

Ђ. Бојанић

КУЛА: Стадион „Милан Средановић“, гледалаца: 150, судија: Ђумић (Бачка Топола). Стрелци: Крстановић у 48. и Бабовић у 65. минуту. Жути картон: Илић ( Хајдук 1912).

ХАЈДУК 1912: Браћ -, Миличковић 6 (од 46. Крстановић 7), Јухик 6 (од 46. Миликић 7), Тутњевић 7, Бабовић 7, Давидов 7 (од 75. Црнојачки -), Ивеља 7, Илић 7, Мијић 7, Ивковић 7, Којчић 7.

БАЧКА 1901: Јовић 6, Глишовић 6, Киш 6, Котараш 6, Симић 6, Шормаз 6 (од 67.  Манојловић 6), Тумбас 6, Матијевић 6, Лукић 6, Вукелић 6, Спремо 6.

Вршац - Цемент 2:0

Србобран - Раднички (Зр)   0:0

Младост - Железничар        2:0

ЧСК Пивара - Кабел    0:5

Динамо  - Омладинац 0:1

Раднички (НП) - Борац        0:0

Раднички (СМ) - Дунав       4:1

Браство - Црвена звезда     4:2

Хајдук - Бачка  2:0

1. Хајдук                    9      8      1      0      15:0  25  

2. Омладинац           9      7      1      1      12:4  22    

3. Кабел                     9      6      2      1      22:8  20    

4. Братство                9      6      1      2      18:12        19   

5. Динамо                   8      4      2      2      10:5  14    

6. Раднички (З)          8      3      5      0      8:2    14    

7. Железничар           9      4      2      3      8:7    14   

8. Раднич. (СМ)          9      3      3      3      12:10        12   

9. Вршац                     8      4      0      4      10:8  12

10. Дунав                    9      3      3      3      10:9  12 

11. Младост                9      4      0      5      8:16  12

12. Цр. звезда            9      3      2      4      11:12        11

13. Србобран             9      2      3      4      5:12  9

14. Бачка                   9      2      1      6      8:14  7

15. Борац                  8      1      2      5      7:11  5

16. Цемент                9      1      2      6      5:12  5

17. ЧСК Пивара        9      1      1      7      7:18  4

18. Раднич (НП)       9      0      3      6      3:18  3

Одложени мечеви осмог кола играју се у среду (10. октобра),а састају се Раднички (Зр) - Вршац и Борац - Динамо. А следеће коло ( је на програму 13. и 14. октобра у 15сати. Састају се: Цемент - Бачка, Црвена звезда - Хајдук, Дунав - Браство, Борац - Раднички (СМ), Омладинац - Раднички (НП), Кабел - Динамо, Железничар - ЧСК Пивара, Раднички (Зр) - Младост, Вршац - Србобран.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести