СРПСКА ЛИГА - ГРУПА ВОЈВОДИНА Пирова победа Куљана 

Хајдук - Вршац 4:2 (3:1)
fudbal lopta pix
Фото: pixabay.com

КУЛА: Стадион „Милан Средановић“, гледалаца 200. Судија: Чекићевић ( Моровић). Стрелци: Влаисављевић у 2. Матијашевић у 20. и 52. и Радмановић у 40. за Хајдук, а Јовковић у 31. и 48. минуту за Вршац. Жути картони: Ивановић и Вујошевић ( Хајдук), а Лазевски, Пајевић и Јунгић (Вршац).

ХАЈДУК: Дринчић 6, Плавшић 7 ( од 46. Слијепчевић 7), Јанчић –( од 27. Дамјановић 7), Ивановић 7, Шакић 7, Влаисављевић 7, Радмановић 8, Матијашевић 8 ( од 65. Кочиш -), Божовић 7, Масалушић 7 и Вујошевић 7.

ВРШАЦ: Узелац 6, Стојковић 7, Бељин 7, Милићевић 6 (од 46. Јунгић 7), Јовковић 8, Благојевић 7, Новаковић 7 (од 60. Станисављев -), Лазевски 7, Ф. Илић 6, Пајевић 7 и М. Илић 7.

Пирова победа Хајдука на опроштају од сезоне, али на жалост и од Српске лиге. Савладали су Куљани новог члана Прве лиге, екипу Вршца, али им то није било довољно да сачувају статус српсколигаша, јер је ривал у борби за опстанак Раднички из Зрењанина славио у Кикинди и тако екипу Хајдука оставио испод црте. Победа фудбалера Хајдука против Вршчана је производ  веће мотивисаности, јер су гости давно обезбедили пласман у виши ранг и дошли су у Кулу да само одраде формалност, док је Хајдук, ослушкујући дешавања у Кикинди био начисто да му само победа оставља наду.

И већ у 2. минуту Матијашевић идеално упошљава Влаисављевића који са 6-7 метара погодио је за 1:0. У 20. минуту „хајдуци“ су дуплирали вођство. Влаисављевић је прошао по боку, одиграо повратну лопту Шакићу који је прослеђује Матијашевићу, а ова са десетак метара погађа „малу мрежицу“ крај десне стативе гола гостију. Вршчани су ни криви ни дужни смањили у 31. минуту. Капитен Хајдука Масалушић је једну лопту вратио свом голману Дринчићу, овај оклева при испуцавању, у блок мује ушао Јовковић, Дринчић га је погодио лоптом која се одбија у мрежу.

У финишу првог дела Хајдук је стигао до рећег гола. Корнер је извео Ивановић, а набачену лопту на првој стативи Радмановић је захватио главом И послао у мрежу голмана Узелца.

Већ на отварању другог дела Вршчани су поново смањили резултат.  У 48. минуту резервиста Јунгић је прошао по боку, упутио приземан центаршут, а испред штопера Хајдука до лопте је стигао Јовковић и послао  у мрежу Дринчића. Недуго затим домаћини су постигли И четврти гол. Матијашевић је одлично испратио једну дубинску лопту, кренуо сам ка голу Узелца који му полази у сусрет, али искусни Матијашевић са неких двадесетак метара шутирао крај њега за коначан резултат 4:2 за Хајдук.         

Ђ. Бојанић

Омладинац - Феникс 0:2 (0:1)

НОВИ БАНОВЦИ: Стадион Омладинца, гледалаца 250, судија Самац (Футог). Стрелаци: Драгић у 30. и Шимун у 77. минуту.Жути картони: Бајић, Лежаић  (Омладинац), Радишић, Матић, Анђелковић, Шимун (Феникс).

ОМЛАДИНАЦ: Гуџурић 6, Мисић 6 (Крамер 6), Осман 6 (Секулић 6), Бајић 6, Савић 6, Милојевић 6 (Радосављевић 6), Суботић 6 (Играч 6), Гајић 6, Капур 6, Мићић 6 (Љубовић 6), Лежаић 6.

ФЕНИКС: Девић 7, Шалипур 7 (Матић 7), Марјановић 7, Радишић 7, Илић 7, Шимун 8, Поповић 7, Драгић 8 (Цвјетиновић 7), Мијајловић 7, Анђелковић 7 (Михајловић 7), Јеловић 7.

У Новим Бановцима је одиграна добра утакмица, у којој, су гости диктирали темпо. После корнера гостију, у 30. минуту, Капур, је покушао да избије лопту у поље, али је погодио Лежаића у леђа. Лопта је пала у петерац, а Драгић је клизећим стартом лопту просто угурао у домаћу мрежу. После вођства гостију домаћи играчи су преузели инцијативу. крећу

У  35. минуту, после центаршута Гајића, Лежаић главом дочекује лопту на неких пет метара, али је био непрецизан.Три минута касније гости су могли удвостручити вођство. Поповић је абацио  лопту из корнера, а Марјановић  није успео да матира изблизине Гуџулића.

У наставку, већ, у 58. минуту домаћини су могли поравнати резултат. Мићић је идеално центрирао пред гол гостију,а Стојановићје  главом лопту пребацио до Суботића, који је био за мало кратак.

У 70. минуту Поповић је извео корнер за госте. Марјановић је у великој шанси, али је за мало непрецизан. Ипак, у 77. минуту гости су постигли и други гол. Шимун је добио дубинску лопту, коју, одмах, из прве шутирао са десетак метара и послао у небрањени део мреже.

И. Митровић - Б. Рокнић

Кикинда - Раднички (Зр) 0:1 (0:0)

КИКИНДА: Градски стадион, гледлаца 300, судија: Мрђа (Панчево). Стрелац: Руњевац у 76. минуту. Жути картони: Рафаел (Кикинда) и Лекић, Крстинић, Новевски, Туркуљ, Чигоја, Гајиловић и Дучић (Раднички).

ОФК КИКИНДА: Савков 7,5, Степанчев 7 (Моровић), Рељић 6,5, Кецман 6,5, Ивановић 7 (Божић), Стевановић 6, Зељковић 6,5, Николић 7, Ђукић 7,5, Рафаел 7 (Молнар), Радовановић 6,5 (Милошевац).

РАДНИЧКИ: Лекић 7, Ћушић 7, Марковић 7 (Новевски 7), Руњевац 8, Крстинић 7 (Ковачевић), Туркуљ 6,5, Илић 6,5, Чигоја 7, Гајиловић 6,5, Дучић 7, Красић 7.

Кикинђани су се часно опростили,  а Зрењанинци освојили спасоносне бодове. Била је то резултатски крање неизвесна утакмица и све је могло бити. Већ у 9. минуту Петар Илић је  7-8 метара искоса погодио је стативу домаћина. Потом полушансу није икористио Николић, а пет минута касније Ђукић је главом са осам метара савладао голмана гостија Лекића, а Ћушић је такође главом избио са гол црте.

У 33. минуту лепу прилику пропушта Николић. У наставку меча, 55. минуту, Илић избија пред Савкова који га је надмудрио. У 65. минуту Дучић је погодио са 25 метара место где се спасају статива и пречка али и  Савков одлично интервенише.

Гол одлуке постигнут је када је Ћушић извео слободан ударац са позиције левог крила а букета играча најбоље се главом снашао Јован Руњевац и погодио мрежу. После тога, у 86. минуту Илић има још једну прилику, а сви напори домаћина да изједначи нису уродили плодом па су се на крају Зрењанинци радовали јер су остварили сигуран опстанак.

П. Трнић

Thumbnail

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести