СРПСКА ЛИГА ВОЈВОДИНА: Хајдук бољи од Кабела

Осетише сласт пролећне победе и „хајдуци“. Савладаше екипу Кабела са 1:0, а до победе стигоше срећно.
1
Фото: Ф. Бакић

Јер, руку на срце, Кабел је у овом тренутку квалитетнији састав који је диктирао темпо утакмице, стварао шансе али и промашивао. Од првог звиждука судије Тешановића фудбалери Кабела, које са клупе предводи Хајдукова легенда Саво Павићевић су показали да су дошли да победе. И у 11. минуту први пут је срећа погледала Куљане када је Вујошевић искоса са неких 25 метара упутио лопту пред гол Хајдука. Било је то нешто између шута и центаршута, лопта одскаче пред Пајовићем и на његову срећу погађа стативу. У јеку иницијативе гостију срећа други пут гледа домаћина. У 31. минуту бек домаћих Цицмил је упутио центаршут пред гол Кабела. Штопер Марјановић неспретно захвата лопту која се од стативе одбија у мрежу немоћног Мијановића. Већ у 33. минуту срећа је опет на страни домаћих. Слободан ударац за госте, набачену лопту у петерцу Хајдука главом захвата Милисављевић, али погађа само пречку. До краја првог дела покушавали су фудбалери Кабела да стигну до изједначења, али су домаћини одбранили минималну предност са којом се отишло на одмор. И у другом полувремену теренска иницијатива гостију из Новог Сада. Довољно је рећи да су домаћини први прави ударац ка голу гостију упутили у 60. минуту када је ударац Љумовића сигурно укротио Мијановић, да би одмах потом још једном срећа била на страни Хајдука, када је након центаршута са бока Милисављевић опет из петерца домаћих шутирао крај гола. Кидисали су гости ка голу Пајовића све преостало време, али одбрана Хајдука предвођена изврсним Биочанином је успешно одбијала те напада и најзаслужнија је за први тријумф Куљана.

Хајдук 1912 – Кабел 1:0 (1:0)

КУЛА: Стадион „Милан Средановић“, гледалаца 200. Судија: Горан Тешановић ( Србобран). Стрелац: Марјановић у 30. минуту (аутогол). Жути картони: Кочиш, Биочанин, Микан и Л. Новаковић (Хајдук 1912), а Марјановић и Милисављевић ( Кабел).

ХАЈДУК 1912: Пајовић 7, Цицмил 7 (од 81. Кртолица -), Стевановић 7, Љумовић 7, Димитрић 7, Пјошта 6 (од 83. Л. Новаковић -), В. Новаковић 6 (од 46. Вујин 6), Кочиш 7, Биочанин 8, Микан 7 и Маринковић 7.

КАБЕЛ: Мијановић 7, Трнинић 7, Марјановић 6, Батос 7, Трпчевић 7 (од 71. Вуруна -), Илић 7, Ђурић 7, Петровић 7, Апостоловски 6 (од 61. Пиваш -), Вујошевић 7 и Милисављевић 6.

Ђ. Бојанић

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести