Српска лига Војводина: Кабел меље без милости

Кабел је новом и убедљивом победом направио још један крупан корак ка пласману у Прву лигу.
Karac Zoran (Kabel)/D. Ivanic
Фото: Д. Иванић/ Караћ шутира на гол гостију

Од првог минута момци тренера Васиљевића наметнули су жесток ритам и већ у 7. минуту мрежа Златана Адровића се затресла. Слободан ударац извео је Зоран Караћ, Филип Клаић у срцу казненог простора пронашао је Владића, а овај погодио сами угао.

Покушао је да узврати Душко Радосављевић ударцем са дистанце, а голман Новосађана Вукашин Пилиповић осујетио је опасност. Да домаћи не увећају предност после шутева Пантелића и Ђорђа Кнежевића, потрудио се чувар мреже Радничког Адровић. Пре истека првог дела, после соло продора Ђорђа Пантелића, Данијел Чепрња је у казненом простору оборио нападача Кабела, а сигуран са беле тачке био је  Стефан Петровић.

И у наставку виђена је иста слика на терену. Након ударца из угла Караћа, Предраг Владић је са само неколико метара погодио стативу. Искупио се нешто касније, на асистенцију Пантелића, постигавши свој други, а укупно трећи гол. Тек што је ушао у игру, Милан Србијанац имао је прилику да смањи резултат, али је Пилиповић поново исказао квалитет. Голман Кабела је и после покушаја Чепрње спречио да се лопта нађе у његовој мрежи. Квалитетно издање новосадског тима и лидера на табели, у финишу утакмице голом је потврдио Пантелић.     

М. Поповић  

Кабел  –  Раднички (НП) 4:0 (2:0)

НОВИ САД: Игралиште Кабела, гледалаца: 150, судија: Мудринић (Бачка Паланка). Стрелци. Владић у 7. и 52, Петровић у 40. (из пенала) и Пантелић у 83. минуту. Жути картон: Николчић (Раднички НП).

КАБЕЛ: Пилиповић 7,5, Пејић 7,5, Вучковић 7,5, Миљевић 7,5, Пантелић 8, Г.Илић 7,5 (Богданић 7), Караћ 8, Кнежевић 7, Клаић 7,5 (С.Илић 7), Петровић 8, Владић 8,5 (Лончар 7).

РАДНИЧКИ (НП): Адровић 7, Чепрња 7 (Сарачевић 6,5), Николчић 6, Ђилас 6, Цвјетиновић 6, Дујић 6,5, Шавија 6, Рнић 6 (Србијанац 6), Радосављевић 6,5, Стајић 6,5, Шукунда 6.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести