Српски фудбалски тренери препородили кинески Кунлу

Из далеке Кине стигле су ових дана лепе вести. Српска тренерска колонија, на челу са Гораном Мишчевићем, Миланом Јелићем и Гораном Ћурком, с клубом Кунлу Кунмингом који се такмичи у тамошњој четвртој лиги, освојила је Џунан куп и направила велики корак ка вишем рангу.
Nasi treneri s peharom/Privatna arhiva
Фото: Наши тренери с пехаром Џунан купа/Приватна архива

- Град Пуел донео нам је прве успехе. Победили смо у шест утакмица и освојили прво место. Освајање овакве позиције био је услов да се квалификујемо за други круг такмичења који нас очекује у августу - у даху је рекао Милан Јелић.

Први корак ка трећој лиги успешно је направљен. а о предстојећим плановима Јелић је истакао:

- Управа је презадовољна нашим радом и играма екипе. У августу нас очекује много тежи посао. За ривале ћемо у граду Ченгду имати прваке из осам провинција и само прва два места воде у финално такмичење, односно у трећу лигу. Верујем да ћемо паметно искористити прелазни рок, појачати се на неким позицијама и тиме направити екипу која ће моћи да удовољи нашим амбицијама.

Екипа наших стручњака имаће двонедељне припреме изван Кине.

- На добром смо путу да гланц форме пред одлучујуће окршаје одрадимо у Србији. За десетак дана знаћемо коначан епилог преговора, а до тада радићемо код куће - истакао је Милан Јелић.  

М. Поповић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести