Српсколигаш с Тисе почео да тренира у свом граду

Завршена је епизода рада српсколигаша са Тисе у Бачком Градишту. Резултатски неуспешно, јер су изгубили (0:2) од Козаре из Банатског Великог Села, али кад се има у виду да је сачуван сопствени терен, онда све добија прелазну оцену.
В. Јанков/Шеф струке Милан Белић с фудбалерима Бечеја
Фото: В. Јанков/Шеф струке Милан Белић с фудбалерима Бечеја

-То је истина, али је терен у Бачком Градишту био изузетно тежак за рад, пошто је био блатњав и нераван, па је било тешко стварати игру. Једва смо чекали да се вратимо на наше буњиште. Наравно, ако киша буде падала наредних дана радићемо покрај терена, како бисмо га сачували за наставак првенствене трке, када ћемо угостити Борац из Сакула -  рекао је шеф стручног штаба  Милан Белић.

Задовољство никад не може да буде потпуно. Повратак кући испратило је тек 13 фудбалера у погону. Небојша Павловић је већ дуже време на поштеди због повреде и очекује се прикључак наредне недеље. Немања Јовић, такође, не тренира због повреде скочног зглоба, али и обавеза на послу. Милораду Јањушу повреда не да да континуирано тренира, а Илија Ердељан се жалио на болове у леђима, па није ни играо против Козаре, али се у уторак прикључио. И Лука Миљевић је прескочио тренинг због проблема с коленом, али се враћа у погон. Никола Савин је због болести већ недељу дана прикован за постељу, а двојица јуноша Мартин Јелић и Никола Копре у време тренинга су у школи. Братислав Јелић ове недеље тренира, али већ наредне ће изостати због посла. 

-Све су то проблеми са којима се, више или мање, сусрећу и остали ривали. Неко их брже и лакше превазилази, а неко мора да врши одређене (не)жељене ротације. Задовољан сам како момци раде и како су играли против Козаре. Наравно, пораз никад није пријатан, али... Вратили смо се на наш терен и имамо времена  да у бољим условима поправимо недостатке у игри  - највио је Белић.

Док су стручни штаб и фудбалери радили у оближњем Бачком Градишту, руководство клуба се побринуло да терен на Градском стадиону припреми за пролећну полусезону.

-Терен је на време нађубрен и три пута поваљан, тако да је спреман за утакмице. Штета што нови терен са вештачком подлогом још није завршен, па морају да тренирају на главном терену. Али, није далеко дан када ће моћи да се ради на новом терену. Остало је још само да се постави вештачка подлога, али да би се то радило потребна је температура од око 20 степени неколико дана у континуитету. Када се то оконча, почињемо са изградњом новог помоћног терена с травнатом површином, тако да ћемо у догледно време имати у истом комплексу три фудбалска терена - сазнали смо од потпредседника клуба Недељка Васића.

Мало по мало и дотрајала јасенова шума у окружењу Градског стадиона крај Тисе из 1937. године постаје прави спортски центар. Наравно, потребни су време, стрпљење и средства да се све доведе у ред, али важно је да се кренуло.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести