СТАНА ЈЕ БИО ЛЕГЕНДА У ДВА КЛУБА Преминуо некадашњи саиграч Деје Савићевића и Пеђе Мијатовића! ТУЖНЕ ВЕСТИ за српски фудбал

Тужне вести долазе из Аустрије где је преминуо Горан Станисављевић у 61. години, некадашњи леви бек Будућности из Подгорице и Напретка из Крушевца.
s
Фото: Youtube Printscreen

Леви бек који је оставио велики траг и добио легендарни статус у Подгорици и Крушевцу почетком деведесетих је отишао у Аустрију и тамо остао до краја играчке каријере. Након Напретка и Будућности он је играо за Клагенфурт, Рид, Аустрију Луштенау и велики број нижелигаша, а касније је радио као тренер углавном у аустријским нижелигашима.

Био је саиграч Дејана Савићевића, Предрага Мијатовића, Драгољуба и Бранка Брновића у Подгорици пошто је 1986. стигао из Напретка и одиграо је 108 утакмица за клуб и постигао један гол. У Аустрији је са Клагенфуртом освојио куп 1998. године, а Напредак се од њега опростио саопштењем.

У Аустрији је у 61. години преминуо наш некадашњи фудбалер Горан Станисављевић – Стана. Носио је Напретков дрес од 1981. до 1986. године, а каријеру потом наставио у Будућности и до 1990. био стандардни првотимац једне од најбољих генерација Подгоричана. Од 1990. па наредних 10 година играо је у Аустрији за Клагенфурт, Рид, Аустрију Лустеану, а потом био и тренер у неколико аустријских клубова. Слава му и хвала за све утакмице у Напретковом дресу", наводи се у саопштењу.

Дневник/Мондо

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести