Станисављевић: Повратак у Вошу није немогућа мисија

Рођени Пожаревљанин, врсни фудбалер Александар Станисављевић (28) остао је међу навијачима Војводине упамћен по добрим играма и прелепим головима.
Fejsbuk/ Možda ponovo zajedno u dresu Voše: Aleksandar Stanisavljević i Ivan Lakićević
Фото: Фејсбук/ Можда поново заједно у дресу Воше: Александар Станисављевић и Иван Лакићевић

Иако је каријеру почео да гради у Аустрији, земљи у којој је одрастао, па је наставио у мађарским клубовима, Станисављевић је нашим љубитељима фудбала постао нешто познатији тек 2013. године, када је обукао дрес тадашњег друголигаша Слоге из Петровца на Млави. Пут га је онда одвео у ОФК Београд, да би 2014. године задужио опрему ондашњег суперлигаша Доњег Срема, тима за који је одиграо 20 утакмица и постигао пет голова. То му је била најбоља препорука да следећег лета добије позив Војводине и пресели се у Нови Сад. За Вошу је одиграо 19 утакмица и постигао је шест голова пре него што се преселио у грчки Астерас, тим у којем је провео две протекле сезоне.

- Тренутно се с породицом налазим у Аустрији, на одмору код родитеља - рекао је за “Дневник” Александар Станисављевић. - Споразумно сам раскинуо уговор с Грцима, јер се више нисам лепо осећао у тој средини и нисам уживао играјући тамо фудбал. Договорили смо се да прекинемо сарадњу, иако сам имао потписан уговор на још годину и по дана.

Какви су вам даљи планови?

- Сада сам пуно опуштенији и уживам с мојима, а ускоро ће и почетак зимског прелазног рока. Искрено, не осећам никакав стрес због тога, јер у најбољим сам играчким годинама и сигуран сам да још пуно тога могу д пружим на терену. Не оптерећујем се тиме где ћу наставити каријеру, чекам и знам да ће позива бити.

Да ли постоји могућност за ваш повратак у редове Војводине?

- Имао сам већ неколико контаката са председником клуба Душаном Влаовићем. Иако се ништа конкретније нисмо договорили, постоји обострана заинтересованост да се вратим и држим се правила - никад не реци - никад. Мој менаџер и ја чекамо позив спортског директора Саше Дракулића и видећемо шта ће се догодити у данима који следе. Увек сам истицао, тако и сада размишљам, да је Војводина први клуб у Србији и, уколико бих се вратио у наш фудбал, Новосађани би у сваком случају имали предност у односу на све друге екипе.

Да ли сте упознати с тренутном ситуацијом у клубу?

- Настојао сам да пратим све утакмице и чинио сам то увек када сам могао. Знам да је у клуб стигао тренер Илија Столица, млад стручњак којег лично не познајем, али за којег сам чуо да је врхунски, о чему најбоље сведоче игре и резултати екипе Вождовца коју је предводио. Актуелне играче Воше слабије познајем, за протекле две године пуно тога се  променило у саставу екипе, али су и даље ту Иван Лакићевић, Никола Антић, Емил Роцков и Никола Перић.

Да ли верујете да Војводина може да избори визу за Европу?

- Не да верујем, него сам потпуно сигуран да ће Војводина поново играти у европској конкренцији.

С вама у тиму?

- Било би лепо да се то догоди и да поново обучем црвено-бели дрес клуба са “Карађорђа” - поручио је Александар Станисављевић.

 А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести