Станковић уочи Макабија: Нема фаворита, храбрији иде у ЛШ

ХАИФА: „Видели смо Макаби, али видели су и они нас, имали смо времена да се међусобно простудирамо. Чека нас лепа утакмица, али великог улога за оба тима”, рекао је вечерас у Хаифи тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић уочи дуела против израелског тима у плеј-офу за Лигу шампиона.
dejan stankovic, Fonet
Фото: FoNet

"Поштујемо Макаби, урадили су велику ствар, поготово елиминисањем фаворизованог Олимпијакоса и на крилима самопоуздања чекају сутрашњу утакмицу", изјавио је Станковић на конференцији за медије.

Са друге стране, ми смо били стабилни што се тиче квалификација, кренули из трећег кола, заслугом клуба и претходних година где смо били стандардни учесници европских такмичења, додао је Звездин тренер.

"Спремни смо дошли у Израел, али ово је само прво полувреме, првих 90 минута, како ми кажемо. У Београду нас чека реванш, а моје виђење је да ће храбрија и опрезнија екипа проћи даље", истиче Станковић.

Звезда није тренирала у Хаифи, јер како је Станковић навео, терен је исти и нема ту разлике.

"Да имамо тренинг пред 35.000 људи, па и да истренирамо у Хаифи, али празан стадион нам не прави разлику да ли ћемо одрадити тренинг овде или у Београду. Заправо боље ми је да имам још један дан да урадим тактичке ствари, јер сви знамо како је кад се дође у госте", казао је Станковић.

Он је рекао да је добро упознао ривала.

"Знам сваког играча, поготово њих 13 који су "стандардни", у зависности од тактике тренера и скаутирали смо их све. Знамо њихове добре стране, а пробаћемо да нађемо лоше. Међутим, ове утакмице не побеђује играч него тим", рекао је тренер Црвене звезде.

"За овакве утакмице су потребни сви, и они који играју и они који су на клупи, и у нашем случају они који су остали у Београду. У оваквим двомечима, даље пролази екипа. Када је реч о Макабију, не може се случајно доћи у плеј-оф Лиге шампиона. Имају одличне појединце, брзину, искуство", казао је он.

Станковић тврди да нема фаворита.

"Обе екипе су добре, искусне и играли су много, а улог је велики, како Звезди, тако и Макабију. Детаљи одлучују ко ће проћ даље, ко буде више желео и буде храбрији. Не видим екстремног фаворита у овој утакмици, играмо на два "врућа" стадиона, како овде, тако и у Београду и сигурно да је предност што се реванш игра код кућ, где ће бити 55.000 људи и неће се чути звиждук судије колико ће бити гласно. Видећемо, ко буде концентрисанији, храбрији и ко буде више желео - иде даље", закључио је Станковић.

Утакмица се игра сутра увече од 21 сат.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести