Станојевић: Куп Србије не може да буде утешна награда

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић изјавио је да црно-белима евентуално освајање Купа Србије не би била утешна награда.
с
Фото: Youtube Printscreen

"Срећни смо и поносни што ћемо представљати наш клуб у великом спектаклу и бити у могућности да освојимо трофеј. Дерби је увек посебан. Куп Србије сигурно није одрада посла. Куп не може да буде било каква утешна награда нити да спасава сезону. Кад се заврши финале Купа анализираћемо целу сезону. Ја то тако гледам. Једна утакмица за мене не може ни да спаси сезону нити да буде лоше по том питању. Кад се све заврши онда ћемо сви заједно искоментарисати каква је била сезона. Мени једна утакмица ништа лично не доноси. Одиграли смо 60 утакмица, да би једну утакмицу везивали за целу сезону. Чак ни ако освојимо Куп не можемо да кажемо, добро је, освојили смо Куп", рекао је Станојевић уочи финала Купа Србије.

Финални меч биће одигран у четвртак од 18 сати на стадиону Црвене звезде. Тренер Партизана је истакао да не очекује тактичка изненађења на овом мечу од противничког тренера.

"Не можемо једни друге изненадити. Можда неким прекидом или слично. Добро се познајемо, ту не може бити изненађење, можда неких тактичких ситуација, али ништа велико. Нисмо вежбали пенале. До сада смо много пута вежбали, имали смо и куп утакмица, па сада нисам желео да вежбамо. Имамо стратегију ако дође до пенала. На све смо спремни. До сад су све утакмице које смо играли били изједначене, може бити пенала, али не мора да значи", рекао је тренер Партизана.

Он је навео да још не зна тим за дуел са Звездом.

"Имамо мало проблема са Рикардом, није тренирао. Натхо се вратио, одрадио је тренинг са екипом, видећмо да ли ће бити спреман", рекао је Станојевић.

Он се осврнуо на чињеницу да Партизан није дао гол на последња два дуела са Црвеном звездом.

"Имали смо и доста шанси, једноставно нисмо постигли голове које смо морали да постигнемо. Шансе које смо морали да искористимо. Али то нам не ствара притисак нити инат нити нешто слично. Мислим да су све досадашње утакмице биле сличне на овај или онај начин. Нису ни они много дали, осим прошли дерби који су били бољи. Ми смо претходни били бољи, али нисмо дали гол", рекао је Станојевић.

Он је одговорио да очекује квалитетно суђење у финалу Купа Србије. Овај меч ће судији Милош Милановић.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести