Станојевић потписао на две године: Почињемо нову причу

БЕОГРАД: Нови-стари тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић потписао је данас двогодишњи уговор са црно-белима и поручио да му је драго што се после 10 година налази на истом месту и почиње нову причу.
stanojevic
Фото: Youtube Printscreen

Станојевић је на месту шефа стручног штаба наследио Саву Милошевића и започео други мандат на клупи црно-белих, након што је претходно водио екипу од 2010. до 2012. године и освојио две титуле и Куп, плус ушао у групну фазу Лиге шампиона.

"Од прошлости се не живи, фудбал је увек садашњост. Добио сам бројне поруке подршке и тешко је остати без емоције. Све то дало ми је инспирацију. Имао сам фудбалске и професионалне амбиције, а сад имам и емотивну да урадим нешто добро", рекао је Станојевић на званичној промоцији на стадиону Партизана.

Он је истакао да екипа има потенцијал, али да увек нешто недостаје и треба да се промени.

"Времена за превише промена сада немамо, али желим да ставим свој печат. Уосталом, да је све добро, не бих данас био овде".

Како је истакао, пратио је сваку утакмицу Партизана, али навијачки.

"Синоћ сам професионално одгледао четири утакимице. Нема времена да се нешто много мења. Прва амбиција је да се уради нешто у Лиги Европе, јер ја нисам фудбалско име за неку лигу петица. Највећа жеља да се боримо за титулу", рекао је Станојевић и додао да зна како ће радити и каква су очекивања, али да не може да обећава.

"Волим притисак, волим велика очекивања, уживам у томе, али сам се и ја изненадио колико људи очекују сада. Знам како ћу радити, не могу да обећавам, али знам да ће бити ненормална борба и све ме то додатно инспирише и мотивише. Велика ми је жеља да преокренемо целу ситуацију, јер је ово много тежак период за нашу гробарску јавност. То ми је велика инспирација".

Он је додао да мисли да је доста сазрео у односу на претходни боравак у Хумској.

"Мислим да сам сазрео, али за седам дана када удари емоција можда ћу бити другачији. Када дођете у свој град, у свој ресторан где су ваши људи, не можете нормално да функционишете", рекао је Станојевић, који је упитан и како гледа на то што ће као и у претходном мандату водити битке са легендом фудбала, јер ће сада филозофију укрстити са Дејаном Станковићем.

"Навијам да се српски фудбал воде легенде. Драго ми је што је он у Звезди. Лепо је, изазавно је. Унео је нешто ново у Звезду", истакао је Станојевић.

Његов први асистент биће Игор Дуљај, а сарадници Бранко Вукашиновић и Бранимир Мићевић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести