Станојевић: Прави се спрдња од лиге, нисмо сви овде због Звезде

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић рекао је да је разочаран због захтева три клуба за одлагањем утакмица Суперлиге.
s
Фото: Tanjug/ video arhiva

Црно-бели сутра од 17.55 гостују екипи Младости у Лучанима у 10. колу Суперлиге.

Утакмице после дербија су доста тешке, сви то добро знамо. Имамо доста повређених и уморних играча, али из тога разлога нећемо тражити алиби нити начин да избегнемо утакмицу. Искрено вам кажем, разочаран сам дешавањима. то је скандал да се овако одлажу утакмице. Како се неко не огласи и не каже на који начин и зашто се то одлажу утакмцие. Мислим да је то нерегуларно и не доводи нас све у равноправан положај, рекао је Станојевић на конфренецији за медије на СЦ Телеоптик.

Неколико фудбалера Црвене звезде има стомачни вирус, због чега су из клуба тражили одлагање утакмице 10. кола Суперлиге против Вождовца, а одлуком Медицинске комисије Фудбалског савеза Србије одложени су мечеви Раднички Ниш – Металац и Радник – ТСЦ.

Мислим да ово три екипе које желе да одлажу утакмице због вируса код неколико играча, доводе у питање регуларност. И ми смо уморни, треба да играмо у Лучанима где дуго нисмо победили, после тога треба да играмо у четвртак, па Спартак, Европа, па Крушевац. То је тешко, а имате ситуацију где противник, искључиво мислим на Звезду, одлаже утакмицу. Верујем да има два-три болесна играча, али имају ростер. Сви ми имамо ростер од 30 играча. Имамо такве буџете 20 пута веће него противници и не можемо због болести пар играча да одлажемо утакмице, рекао је Станојевић.

И ми овде имамо пет повређених или три болесна играча, па ми не пада на памет да их шаљем код школског лекара по потврду да имају неки вирус, додао је тренер Партизана.

То је скандалозно. Неко то мора да каже. Нисмо сви овде због Звезде, и ми имамо неко право, сви се ми овде трудимо. Моје изјаве увек су биле у позитивном правцу, имали смо сјајан спортски дерби. После се чудите зашто навијачи Партизана имају незадовољство, а све је кренуло у добром правцу, а сад нас правите лудим и причате о неком вирусу. Па Каират је имао осам играча заражених, па није одложена утакмица, поручио је Станојевић.

Он је истакао да овакво стање ствари доводи до тога да сумњају у инститиције.

И ви новинари, да ли је могуће да верујете да због вируса не могу да играју утакмицу? Да не напиште то? Имају 30 играча, као што и ми имамо. И сад неки Металац треба свака три дана да игра утакмицу са 14 играча, Пазар да игра уморан у недељу? Да ли се већ зна ко ће бити шампион? Пустите нас да се боримо спортски. Ако не, онда узмите 10 бодова, играјте своју лигу. Безобразлук. Ко то одлаже утакмицу због тројице играча који имају дијареју?, запитао је Станојевић.

Шеф струке црно-белих рекао је да нема сврхе причати од предстојећем мецу у Лучанима.

Пустите нас да играмо фудбал. Са дијарејама правите спрдњу са лигом. Нас шест не може да иде у Лучане, па шта је да радим? Идемо и ми тамо без неколико играча, рекао је Станојевић који је потом напустио конференцију на СЦ Телепотик.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести