Станојевић: Сви у служби једног клуба; Терзић: Промашена тема

БЕОГРАД: Пролећни део фудбалске сезоне у Србији још није ни почео, а два највећа клуба Партизан и Црвена звезда већ су ушли у "клинч" по питању дозвољеног броја странаца.
fudbal
Фото: pixabay.com

Целу причу повео је спортски директор Фудбалског савеза Србије (ФСС) Владимир Матијашевић најавом да ускоро играчи из Европске уније неће имати статус странаца, а потом су се укључили тренер Партизана Александар Станојевић и генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић.

"Стварно сам разочаран, ово што сам чуо најаву луди из Савеза, дакле, оних који су на функцијама, а не неке паушалне приче, да је врло близу одлука да играчи из Европске уније неће бити странци. То је срамно! То је срамно, ако се деси у овом прелазном року. Не могу да верујем да медији не реагују и не разумем да смо сви у служби једног клуба", рекао је Станојевић та клупску телевизију.

Разумем да је Звезда Србија и да су много битни у целој овој причи, али ми није нормално да се, када довели последњег играча из Италије, јављају људи из ФCC и најављују промене правила усред сезоне, наводи он.

"Кажу - врло брзо. Ако је за четири месеца - у реду. Ако је сада, то није нормално", љутито каже тренер црно-белих.

Врло брзо стигао је одговор од Терзића.

"Изненађен сам изјавама Салета Станојевића и његовим помињањем Црвене звезде. Искрено га ценим и као тренера и као човека, али је скроз промашио тему. Третирање играча из ЕУ као домаћих играча у овом тренутку уопште није тема у Црвеној звезди. Наш клуб је против тога да се мењају правила у сред сезоне. У ФСС седе озбиљни и одговорни људи и верујем да размишљају на исти начин", навео је Терзић у писаној изјави.

Према његовим речима, директор репрезентације Матијашевић изјавио је да ФСС има обавезу да усагласи своје прописе са вишим прописима, а то је потписан споразум о стабилизацији и придруживању ЕУ и да то треба урадити у наредном периоду.

"Не верујем да је мислио на овај тренутак у полусезони. Можда да буде тема у наредним данима, а да важи од јуна. Салету Станојевићу желим све најбоље и јавно му се захваљујем на спортској и фер изјави да је Црвена звезда заслужено прва са девет бодова предности и у том правцу треба и да настави", поручио је Терзић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести