Стартује серија утакмица осмине финала Лиге шампиона

ПАРИЗ: После тромесечне паузе због Мундијала данас почиње серија мечева осмине финала у Лиги фудбалских шампиона.
lopta
Фото: pixabay.com

Као и ранијих година осам мечева подељено је на осам термина и одмах први дан почиње са великим дербијем. На Парку принчева састају се Пари сен Жермен и Бајерн. „Свеци“ већ неколико сезона нападају „ушати пехар“, али иако су се у последњих неколико година силно појачали нису успели да стигну дотрофеја, најближи су били 2020. Године када су у финалу изгубили баш од Бајерна (1:0, стрелац је био Коман).

Мора се рећи да и једни и други у данашњи окршај улазе ослабљени, Парижани не могу да рачунају на прву звезду тима Килијана Мбапеа, који је повредио мишић, а ван строја је и Ренато Санчез, а малих проблема имају и Меси и Верати. С друге стране Баварци су можда у већем проблему. Голман Нојер је на скијању поломио ногу, због повреда тренер Јулијан Наглсман не може да рачуна на Манеа, Лукаса Ернадеза и Мазрауија, а и Сане није потпуно фит.


Данас

Пари сен Жермен – Бајерн (21)

Милан – Тотенхем (21) Сутра

Клуб Бриж – Бенфика (21)

Борусија (Д) – Челси (21) 21. фебруар

Ливерпул – Реал (21)

Штутгарт – Наполи (21)

22. фебруар

Лајпциг – Манчестер сити (21)

Интер – Порто (21) 


– Добили смо можда и најтежег ривала у осмини финала – казао је тренер Пари сен Жермена Кристофер Гелије. – За нас је огроман хендикеп то што не можемо да рачунамо на Килијана Мбпаеа, биће на клупи, али не верујем да ће играти. Бајерн је једана од најтрофејнија екипа у Европе, имају сјајне играче, нијансе ће одлучити победнике.

Бајерн је у наставку првенства Бундес лиги ушао  са доста проблем, али изгледа да су Баварци успели да ухвате форму.

– Парижани имају најбољи навални ред на свету – констатовао је Јулијан Наглсман. – Тешко их је зауставити. Наравно, ми се нећемо бранити, покушаћемо да нападнемо, да Месија и Нејмара држимо што даље од нашег гола.

У сенци овог меча на Сан Сиру састају се Милан и Тотенхем, и једни и други у „пролећном делу првенства“ играју променљиво.

– Шансе су подједнаке – тврди тренер Милана Стефано Пиоли. – Ми имамо малих проблема, Томори, Бенасер и Ернандез су повређени, али верујем да ће бити у саставу. Без обзира на нешто слабије игре Тотехема у пооследње време морамо да будемо опрезни.

Тренер Тотенхема Антонио Конте добро познаје „миланезе“, дугог је био на клупи другог миланског тима Интера, а то потврђује и везиста   Родриго Бентанкур.


Пари сен ЖерменБајерн

ПАРИЗ: Стадион Парк принчева, капацитет 60.000, судија: Оливер (Енглеска), почетак у 21 сат.

ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН: Донарума -  Данило, Маркињос, Рамос - Хакими, Верати, Фабиан Руиз, Нуно Мендес – Витиња – Меси, Најмар.

БАЈЕРН: Сомер – Канцело (Павар), Упамекано, Де Лихт, Дејвис - Кимих, Горецка -  Сане, Мусиала, Коман – Милер.

 

МиланТотенхем

МИЛАНО: Стадион Сан Сиро, капацитет 80.000, судија (Шерер (Швајцарска), почетак у 21 сат.

МИЛАН: Миранте - Калабрјиа, Калулу, Томори - Салемакерс, Тонали, Бенасер, Крунић, Тео Ернандез - Рафаел Леао, Жиру.

ТОТЕНХЕМ:  Форстер - Ромеро, Дајер, Дејвис,  Емерсон – Скип (Бентанкур), Сар, Перишић,  Кулушевски – Кејн, Сон.


– Све знамо о Милану – објашњава Бентанкур. – Стално гледамо мечеве италијанског првенства, тренер Конте увек проналази нешто што нам преноси из „калча“. Знамо, да је одбрана „јачи“ део тима росо–нера и да је Жиру изузетно опасан. Ипак, уверен сам да ћемо славити на Сан Сиру.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести