СТЕФАН ПЕНИЋ, НОВИ ШЕФ СТРУКЕ ФУДБАЛЕРА КАБЕЛА Да се поново радујемо успесима

Када се у Српској Атини прича о фудбалу, прве асоцијације су Војводина, Младост ГАТ и РФК Нови Сад. Тренутни резултати су некако стављени у други план, па се највише расправља о екипама које тренутно играју у прва два ранга такмичења у домаћем фудбалу.
с
Фото: Приватна архива

Ипак, само у рангу ниже, међу војвођанским српсколигапима, налази се екипа Кабела, клуб са много симпатизера и богатом историјом.

„Кабеловци”, дакле, већ неколико сезона воде своје битке у Српској лиги, у којој се против искусних екипа боре с претежно омладинском екипом. Нову сезону у трећем рангу такмичења започињу с малтене новим тимом, на челу с новим тренером Милошем Пенићем. Првенство почиње овог викенда, а Кабел у недељу, у првом колу, од 10 сати дочекује зрењанински Раднички.

Новосађани су с припремама почели 10. јула и имали су довољно времена да се уиграју и спремно дочекају сезону. Клуб је напустило много играча, а верни клубу остали су ветеран Слободан Новаковић, Стефан Петровић, Алекса Батос и Вања Апостоловски.

- Искористили смо протеклих месец и по дана да уђемо у жељену форму и будемо на висини задатка, како с аспекта поставке игре, тако и у погледу развоја физичких потенцијала играча. Задовољан сам њиховим залагањем, као и енергијом коју поседују. Жељни су новог доказивања и посвећени сваком тренингу, што мени и стручном штабу олакшава посао. Процес адаптације на нови посао пролази у најбољем реду, јер имам утисак да сам у сениорском фудбалу већ дуго, а томе су допринели играчи који професионално одрађују обавезе – рекао је Пенић.

Када је реч о амбицијама, нови шеф струке Кабела свестан је одговорности и традиције клуба који је преузео.


Преко Воше до Штранда

Стефан Пенић тренерску каријеру градио је постепено, радећи на више позиција. Након послова у нижим ранговима и кадетским погонима, одлучио се за нови изазов у каријери.

- Тренерски пут сам градио у Индексу и, после осам година, прешао сам у ФК Војводина и то на функцију координатора у Омладинској школи „Илија Пантелић„. Током последње две сезоне био сам тренер пионира и кадета Војводине. С обе селекције сам постао првак Покрајине, као и вицешампион Србије с пионирима. Долазак у Кабел је природан је след догађаја и време је за мој рад у сениорском фудбалу – закључио је Пенић.


- Кабел по историји и традицији припада групи од три клуба у Новом Саду, самим тим амбиције постоје и на нама је да заједничким снагама испунимо постављене циљеве. Оно што могу сада да кажем јесте то да ће Кабел играти леп и прави, такмичарски фудбал, односно да ће публика бити у прилици да с нестрпљењем ишчекује сваку нашу наредну утакмицу – јасан је био Пенић.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести